U bent hier

Corpus Sanum : Yoni Verdonck naar WAGC in Florida USA

Herentals | Internationaal
30.10.2014 - 23.09u
Door: Herman Gezelle

Van 10 tot 18 november neemt de Morkhovense Topgymnaste Yoni Verdonck voor de 3e keer deel aan de World Age Group Competition (WAGC) Trampoline en dat staat voor het Wereldkampioenschap van de jeugd. Het WK gaat door in Florida USA en meer bepaald in Daytona Beach. Yoni zal deelnemen in 3 disciplines: Dubbelmini, Trampoline individueel en synchroon en dat is een unicum in België. Haar eigen Corpus Sanum trainer mag ook mee als Nationale coach en dat is voor haar dan weer een voordeel.

Ter voorbereiding van deze WAGC nam vorig weekend Yoni Verdonck, samen met synchroon partner Grace Chezzi en ploegmakker Rhodo Bervoets deel aan de David Warren Hunt Cup in Gillingham GB. Vele deelnemers uit 9 landen met een hoogstaand niveau, maakte van deze wedstrijd een ideale algemene repetitie. De beste prestatie kwam zonder meer van debutant Rhodo Bervoets, die in haar eerste Internationale toernooi, vele kwaliteiten toonde. Na de voorronde stond ze mooi 6° en mocht naar de finale (eerste 8). In de finale stak Rhodo nog een tandje bij, maar viel nipt naast het podium. Met een 4-de plaats mocht ze toch tevreden zijn. Yoni kende wat pech in haar verplichte oefening en zag zo de kans voor een finale verloren gaan.

In haar vrije reeks testte zij een nieuw oefening met succes uit. Wel een finaleplaats in het synchroon springen met haar partner Grace. In de finale eindigde dit duo in sterk gezelschap bevredigend op een 5-de plaats. Op Dubbelmini geraakt Yoni wel vlot tot in de finale en had kans op een medaille. In haar laatste doorgang maakte ze echter een grote landingsfout en eindigde roemloos 8ste.

De ambities voor haar deelname op de WAGC mogen bescheiden blijven. Om op officieel wedstrijdmateriaal te trainen gaat Yoni naar Hulshout, Beringen, Brugge of Bierbeek, vermits de toestellen in turnzaal Vossenberg van een oudere type zijn en niet meer compatibel. In vergelijking met haar tegenstanders traint Yoni met haar 10 uur per week nog te weinig en heeft ze bijna geen enkele faciliteit. Heel de club duimt mee voor een bevredigend resultaat.

Terwijl Yoni Verdonck aan haar laatste loodjes bezig is ter voorbereiding van de WAGC was een andere Topgymnaste van Corpus Sanum vorige week op stage in Frankrijk. De van Roemeense afkomst Diana Teodoru was samen met 143 andere jonge topatleten op Olympische stage in Frankrijk.

Een week lang werkte zij een multidisciplinaire herfststage af van het BOIC in Vittel. Het doel van deze stage is het kweken van een teamgeest en een topsportattitude. Dit alles om hen voor te bereiden voor een mogelijke deelname aan Olympische spelen.

Foto:    Yoni Verdonck, Rhodo Bervoets en Grace Chezzi

imageMeer nieuws

'Domme nederlaag bij debutant' : ZVC Renolim Borgloon - Real Noorderwijk 3-2

'Domme nederlaag bij debutant' : ZVC Renolim Borgloon - Real Noorderwijk 3-2
Herentals | Kempen regio | Nationaal 21.09.2019 - 09.24u

Nieuwtjes schepencollege Heist-op-den-Berg

Heist op den Berg 20.09.2019 - 16.19u

Honderdduizenden betogers wereldwijd op straat voor klimaat, in Brussel 15.000 deelnemers

Internationaal | Kempen regio | Nationaal | Neteland | Vlaanderen 20.09.2019 - 15.00u

12.200 extra overnachtingen in Kasterlee

12.200 extra overnachtingen in Kasterlee
Kasterlee 20.09.2019 - 14.32u

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto