U bent hier

Couleur Café gaat ook in 2021 niet door

Internationaal | Nationaal | Vlaanderen
02.04.2021 - 08.53u
Door: Mark Jaspers

Voor het tweede jaar op rij geen Couleur Café. Dat is het verdict voor het Brusselse zomerfestival in het Ossegempark, naast het Atomium.

Volgens de organisatoren is er een gebrek aan duidelijkheid en perspectief en hebben ze daardoor beslist om ook deze editie te schrappen en al af te tellen naar de start van de volgende editie, op 24 juni 2022.

Een driedaags festival organiseren voor meer dan 70.000 mensen vereist maanden van voorbereiding. Na meer dan een jaar zonder perspectief, is dat er ook vandaag nog altijd niet, klinkt het. "Wij, de festival- en cultuursector, hebben nog steeds geen enkele richtlijn, geen enkel advies, geen perspectieven gekregen van de overheid", aldus Couleur Café. 

De tijdsdruk is te groot geworden en de huidige gezondheidssituatie maken het voor de organisatoren onmogelijk om nog een volwaardig festival op poten te zetten. Daardoor zal er ook in 2021 geen Couleur Café zijn. De tickethouders worden persoonlijk op de hoogte gebracht, maar de tickets voor 2020 en 2021 blijven gewoon geldig voor Couleur Café 2022. (VRT NWS)


imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto