Het aantal positieve Covid-gevallen na een monitorencursus van Chiro nationaal blijft oplopen. In Olmen zijn er 4 positieve coronabesmettingen onder de jong-leiding van de chiro van Olmen vastgesteld. Het crisisteam corona van de gemeente Balen werd gisteren op de hoogte gebracht.

In overleg met ChiroJeugd Vlaanderen is besloten om de volledige leidingsploeg van Chiro Olmen te laten testen op corona. Uit voorzorg zijn zij intussen allemaal in quarantaine. Het gemeentebestuur vreest voor nog meer besmettingen bij de leidingsploeg maar wacht voorlopig de testresultaten af om maatregelen te nemen om een lokale uitbraak te voorkomen.

Ook Chiro Oevel getroffen

Ook bij chiro Oevel heeft een jeugdleidster positef getest, na het monitorkamp in Malle. De chiroleiding nam meteen maatregelen. Iedereen die contact heeft gehad met de leidster wordt opgespoord en getest.

Dat is bang afwachten naar de resultaten.

Chiro Oevel meldt nog : 'We hadden zo gehoopt dat het niet zou gebeuren maar helaas zijn ook wij getroffen door Covid-19..

Gisteren testte iemand binnen onze leidingsploeg positief. Alle leden en leiding van de getroffen bubbel zijn reeds persoonlijk gecontacteerd. Aangezien het vorig weekend Chiro was, vragen we toch aan iedereen om alert te zijn en bij eventuele symptomen uw huisarts te contacteren.

Indien u vragen heeft hieromtrent kan u altijd terecht bij iemand van onze groepsleiding : Robbe Boeckx: +32 474 13 82 97
Louise Vanheusden: +32 483 66 62 96

Ter info:
Er werden nog geen beslissingen genomen wat betreft het Groot Kamp. Hiervoor krijgen we nog de juiste richtlijnen van hogere instanties.'