U bent hier

Covid-19 rukt op in de Kempen : 61 extra besmettingen op 24u

Kempen regio | Neteland | Vlaanderen
15.09.2020 - 12.16u
Door: Herman Gezelle

Er zijn de afgelopen 24 uur 61 nieuwe Covid-besmettingen bijgekomen in de regio Kempen.  Dat meldt gezondheidsinstituut Sciensano. Dat is het hoogste aantal sinds het begin van de 2e golf half juli.

Turnhout krijgt er 10 bij. Daarna volgen Mol (8), Hoogstraten (7), Beerse (6), Retie en Rijkevorsel (5), en Geel en Ravels (4). In Oud-Turnhout en Baarle-Hertog kwamen er 2 bij.

En tot slot was er 1 extra positieve Covid19-besmetting in 8 gemeenten: Grobbendonk, Kasterlee, Laakdal, Lille, Meerhout, Merksplas, Olen en Westerlo.(Sciensano). Voor extra stats per gemeente kijk op Sciensano. 

Viroloog Marc Van Ranst: "Recept voor een ramp"

"We zitten nu met dagen rond de 1.000 nieuwe besmettingen, dat is veel", analyseerde viroloog Marc Van Ranst gisteren in "Terzake".

"We testen ook meer, maar we zien dat de epidemie aan kracht wint. De epidemie wint dus aan sterkte en dan weet je dat je dat niet in een aantal dagen en ook niet in een paar weken omgekeerd krijgt."

Wanneer deze cijfers omhoog blijven gaan, zullen er een aantal dingen gebeuren, aldus Van Ranst.

"Wanneer het bij de kinderen en jongere mensen zou blijven, geen probleem. Die komen niet in het ziekenhuis terecht, de ziekenhuissector gaan we zo niet overbelasten. Maar we weten uit Frankrijk en Spanje, die onze epidemie een beetje voor zijn, dat het daar van de jongere mensen na een tijdje naar de oudere mensen gaat.

Daar stijgen de hospitalisatiecijfers en het aantal overlijdens. En dat wil je vermijden. Wij zijn niet veranderd, het virus is niet veranderd: wanneer je die twee optelt moet je niet te optimistisch doen over het feit dat het aantal ziekenhuisopnames laag is. We zijn er blij over, maar je vreest wat er zal komen."

Vanochtend is Van Ranst nog iets scherper op Twitter. Zo noemt hij de huidige toestand in combinatie met "afgeleide politici" een "recept voor een ramp". (VRTNWS)


Foto Nnieuws.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto