Het aantal nieuwe coronabesmettingen blijft ook in onze regio massaal toenemen. In het arrondissement Turnhout zijn het er 162.

Herentals is koploper (+23).

Turnhout heeft er 18, Mol 16, Westerlo en Rijkevorsel 11 en Herenthout 10.

Beerse heeft 9 nieuwe gevallen, Geel, Hoogstraten en Olen 8, Balen en Oud-Turnhout 6. In Herselt zijn 4 mensen extra besmet geraakt net als in Vosselaar. Hulshout, Kasterlee en Merksplas hebben 3 nieuwe besmettingen.

2 nieuwe gevallen zijn er in Meerhout, Grobbendonk en Lille en 1 nieuwe besmetting is er in Laakdal, Ravels, Vosselaar, Retie en Arendonk. Alleen in Dessel en Baarle-Hertog is niemand bijkomend besmet geraakt.

Bekijk de cijfers HIER Sciensano.

UPDATE dinsdag 13/10:

Regio Kempen +72

Koplopers zijn 2 gemeenten uit de Noorderkempen. Naast Turnhout met 11 nieuwe coronabesmettingen, in Beerse 14 nieuwe gevallen. Ook Merksplas heeft 9 inwoners die een coronabesmetting hebben opgelopen.

Vervolgens telt Mol er ook 5 bij. Balen, Geel, Hoogstraten, Oud-Turnhout en Vosselaar hebben er elk 4 bij. Retie 3. In Baarle-Hertog, Olen en Westerlo zijn 2 nieuwe gevallen. 1 inwoner uit de gemeenten Arendonk, Herentals, Meerhout en Rijkevorsel raakte besmet met Covid-19.Foto : Covid-testlabo bij Janssen Beerse / Nnieuws/Guy Verellen.