Voor de arrondissement Turnhout registreerde Sciensano de afgelopen dag maar liefst 61 nieuwe besmettingen. Dat is een nieuw record voor onze regio.

In de Kempen testten maar liefst 61 mensen positief op Covid-19. Daar stijgt het aantal positieve gevallen vooral in Turnhout, plus 13, en in Kasterlee 9 .

Nationale tendens

Gezondheidsmedewerkers zeggen dat we allemaal waakzaam moeten zijn, maar dat paniek nergens voor nodig is. Volgens hen blijven sommige resultaten soms liggen voor ze in de statistieken verwerkt worden.

De afgelopen dagen rapporteerde Sciensano niet altijd een even sterke stijging in onze regio.

Wanneer de cijfers voor een bepaalde gemeente op 1 dag plots zeer sterk stijgen, betekent dat dan ook nog niet onmiddellijk dat er in die gemeente een enorme broeihaard van het virus is. Daarvoor moeten de cijfers over een langere periode worden vergeleken.

Maar de vaststelling is wel dat ook op nationaal vlak de cijfers blijven pieken, ook de weekgemiddelden. Afgelopen dinsdag werd bijvoorbeeld een recordaantal nieuwe besmettingen vastgesteld in ons land. Meer nog dan de ergste dag in april tijdens de eerste golf.

Er wordt nu uiteraard ook wel meer getest dan toen. Waardoor ook veel meer mensen met milde symptomen of zelfs zonder ziekteverschijnselen in de statistieken belanden. Maar het is duidelijk dat de pandemie nog niet voorbij is, integendeel. Want ook het aantal doden gaat intussen in stijgende lijn. (sciensano).  

Bekijk de cijfers besmettingen per gemeente HIER.

Herentals
Inwoners: 28272 - De voorbije 14 dagen zijn er 19 nieuwe besmettingen vastgesteld in Herentals. Zo komt het aantal nieuwe besmettingen op 67 per 100.000 inwoners. 
Foto : testlabo Covid-19 bij Janssen in Beerse/ Nnieuws Guy Verellen.