Gaat u op reis naar het buitenland en heeft u een Covid-19 PCR test met bijhorend attest nodig?

Dan kan u vanaf donderdag 10 juni als patiënt van het ziekenhuis hiervoor in AZ Herentals en AZ Turnhout terecht.

Mogelijk kan deze werking nog wijzigen afhankelijk van de beslissingen die de regering verder neemt in functie van reizen en PCR-testen voor je op reis gaat.

U kunt een afspraak boeken voor de test via mynexuzhealth, zonder dat u een aanvraagformulier van een arts nodig heeft.  

Ook het reisattest kan u binnen de 48 uur na afname van de test raadplegen via mynexuzhealth. Zorg er zeker voor dat u tijdig een afspraak maakt zodat de staalname kan uitgevoerd worden 48 tot 72 uur voor vertrek.

De tijdsloten voor Covid-screening zijn beperkt en kunnen dus snel vol lopen. Hou bovendien rekening met de reisadviezen in het land van uw bestemming.

Specifieke maatregelen per land (link naar Europese website)

De testing van reizigers in het ziekenhuis is NIET GRATIS. Door een afspraak te maken bent u akkoord dat er €50 wordt aangerekend ongeacht het resultaat van de test.

Laten testen voor Covid-19 bij AZ Herentals of AZ Turnhout is enkel mogelijk voor vertrek, niet als u terugkeert uit een rode zone en u zich verplicht moet laten testen. 

Afspraak maken voor PCR-test enkel via mynexuzhealth 

Via het portaal mynexuzhealth.be kunt u als patiënt van onder andere AZ Turnhout en AZ Herentals aan uw medische verslagen, afspraken, laboresultaten en medische beelden.

U kan via dit portaal ook online afspraken maken bij enkele van onze artsen én sinds nu kunt u er dus ook een afspraak maken voor een PCR-test als u naar het buitenland gaat.

Als u mynexuzhealth nog niet gebruikt, vindt u op volgende pagina's meer info over de installatie op PC, smartphone of tablet en het gebruik ervan. Begin tijdig met de installatie.  Rechtstreekse link naar mynexuzhealth - Foto Nnieuws.

www.azherentals.be - www.azturnhout.be