Het  3e leerjaar van kOsh basisschool (W)Onderwijs in Herentals moet vanaf morgen maandag een week thuis  blijven. De 4 klassen waren eind vorige week op groene-boerderijklassen geweest.

Gisteren zaterdag is vastgesteld dat 1 kind covid-besmet blijkt.  De andere leerlingen die mee op uitstap waren geweest zijn meteen als 'hoogrisicocontact' beschouwd.

Alle leerlingen moesten per direct in quarantaine en zijn getest.  De resultaten waren vanavond nog niet bekend. Het 3e leerjaar moet de rest van de week thuis blijven.

'Wanneer een leerling positief test, worden de andere kinderen als een hoogrisicocontact beschouwd", onderstreept arts Stefan Teughels, voorzitter van de Eerstelijnszone Middenkempen.

'Wanneer een leerling dan negatief test, mag die in principe de volgende dag naar school. Maar als dat niet op school gebeurd is, zoals nu op boerderijklassen mét een overnachting, krijg je een heel andere verhaal. Dan moeten alle hoogrisicocontacten in verplichte quarantaine, ook al is er een negatieve test.' 

UPDATE maandag 18/10 - 14u :

'Op dit moment hebben wij nog geen nieuws van bijkomende positieve testen', zegt Raf Stevens, adjunct-directeur.  'We hebben, vanaf moment van melding, steeds het protocol gevolgd. 

De leerlingen van het 3e lj. zullen deze week afstandsonderwijs krijgen.  Normaal gezien kunnen zij vanaf volgende week maandag terug naar school komen.'