Met een symbolische huwelijksceremonie kondigden de Kempense IT-bedrijven COVR en Netropolix vanmorgen hun fusie aan. Onder de naam Netropolix-groep willen Koen Vanlommel en Tim Sleebus een topspeler vormen in de IT-support voor bedrijven.  Burgemeester Vera Celis kwam het 'huwelijk' inzegenen.

Na de fusie worden alle bestaande activiteiten verder gezet en uitgebreid. Alle werknemers blijven aan boord. De twee bedrijven beginnen ook aan een bouwproject waarvoor nog medebewoners worden gezocht.

Symbolische huwelijk zaakvoerders van COVR en Netropolix

Het symbolische huwelijk van de zaakvoerders van COVR en Netropolix vandaag heeft meerdere doelstellingen. "Natuurlijk willen we in de eerste plaats bekend maken dat onze zakelijke wegen nu samengaan", zegt Koen Vanlommel. Hij wordt de CEO van het fusiebedrijf.

"Deze fusie komt er niet uit noodzaak , maar omdat we samen onze sterke ambities nog sneller kunnen realiseren. Die ambitie is eenvoudig maar duidelijk.

We willen een topspeler zijn in IT-support. Waar wij voor de IT instaan, moet die op de achtergrond draaien. Onze support moet van die aard zijn, dat de doorsnee werknemer van onze klant 'vergeet' dat er IT-support is, om de simpele reden dat de IT nooit dienst weigert."

Tim Sleebus van COVR, die de COO wordt van de Netropolix-groep deelt deze ambitie. "Met deze stap kunnen we onze bestaande klanten een vlekkeloze continuïteit bieden en tegelijk met overtuiging nog meer nieuwe klanten aantrekken. Daarnaast is deze operatie ook motiverend voor onze medewerkers, die weten dat ze deel uitmaken van een positief verhaal van groei.

Het samenbrengen en delen van de op beide locaties aanwezige expertise, zorgt er voor dat iedere medewerker nog meer kan uitgaan van de eigen sterkte.

Bovendien laat de stap naar een Netropolix-groep ons ook toe om sterke nieuwe profielen aan te trekken. Als we de significante groei die we beogen willen waarmaken, spreken we ook over een significante toename van de tewerkstelling.

Daar is een sterk verhaal belangrijk als je de sterkste profielen wil aantrekken. Deze 'ceremonie' bewijst ook aan die mensen dat de Netropolix groep een bedrijf wordt waar out-of-the box wordt gedacht en een blije, informele en positieve sfeer heerst."

Bewoners gezocht

Voorlopig blijven de twee bedrijven actief op de bestaande locaties. Maar zeer binnenkort start de bouw van een nieuwe thuis voor de Netropolix-groep in de Kleinhoefstraat 11 in Geel (naast VOKA).

Dat project moet klaar zijn in 2019. Het project is goed voor zes verdiepingen met 6000m² kantoorruimte.

"Daarmee komen we bij de derde doelstelling van dit moment", verduidelijkt Koen Vanlommel. "We zoeken bedrijfsleiders die ook een nieuwe stek zoeken voor hun bedrijf en op zoek zijn naar een moderne, goed gelegen locatie met een duidelijk verhaal.

Ons kantorencomplex zou een kleine 'community' moeten worden waar ambitieuze no-nonsense bedrijven en hun medewerkers zicht thuis voelen. Ons 'huwelijk' is dus tegelijkertijd ook een oproep naar andere ondernemers om contact te zoeken."

Info
www.covr.be
COVR – Oude Tramstraat 5 – 2490 Balen en heeft een 20-tal medewerkers.
COVR is gespecialiseerd in IT support voor bedrijven, de ontwikkeling van software voor congressen en de IT-support ter plaatse op congressen wereldwijd. Het bedrijf is opgericht in 2006.

www.netropolix.be
Netropolix verspreid over drie vestigingen en heeft een 50-tal medewerkers: Kleinhoefstraat 5 in Geel, Liersesteenweg 11 in Grobbendonk en Rubensstraat 104 in Turnhout.
Netropolix levert IT support voor bedrijven, ontwikkelt software voor Syndici en Rentmeesters en is de ontwikkelaar van software op maat, zoals bvb Admind.
Netropolix bestaat sinds 1999. (pp-evda)