Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Coyunchi gaat duurzaamheidsactiviteiten uitbreiden in nauwe samenwerking met Bleckmann en recrutatie

Coyuchi_Store

Coyuchi, innovator op het gebied van luxe en duurzaam leven, kondigt met trots een aanzienlijke uitbreiding aan van zijn baanbrekende 2nd Home™ Renewed-programma.

In een strategisch partnerschap met Bleckmann (o.a. plant in Grobbendonk), marktleider op het gebied van Supply Chain Management service, en Recurate, een pionier op het gebied van herverkoopoplossingen, brengt Coyuchi een nieuwe ervaring teweeg in de circulaire winkelervaring voor de klanten.

Sinds de oprichting in 2017 heeft 2nd Home™ Renewed de industriestandaard gezet en klanten de mogelijkheid geboden om tweedehands Coyuchi-artikelen nieuw leven in te blazen, waardoor textiel uit de afvalstroom wordt gehaald. Deze gezamenlijke inspanning onderstreept Coyuchi's sterke inzet voor duurzaamheid en markeert het een cruciale stap in de richting van het minimaliseren van de ecologische voetafdruk.

“Coyuchi is sinds 2017 een trotse partner en we zijn verheugd om hun programma samen te zien groeien en evolueren.” zegt Joey Silva, Senior Vice-President Operations  bij Bleckmann USA.

“De basis van Coyuchi berust op een vastberaden inzet voor duurzaamheid”, bevestigt Marcus Chung, Chief Operations Officer bij Coyuchi. “Door onze samenwerking met Bleckmann en Recurate integreren we 2nd Home™ Renewed naadloos in ons primaire e-commerceplatform, waardoor niet alleen het klanttraject wordt verbeterd, maar ook onze toewijding aan een circulair bedrijfsmodel wordt verdiept.”

Bleckmann’s Renewal Workshop

Na de overname van The Renewal Workshop (TRW) in 2022 zorgt Coyuchi voor de nauwgezette uitvoering van een certificeringsproces in zes fasen voor elk tweede Home™ Take Back-product. Dit rigoureuze proces garandeert de naleving van de hoogste kwaliteitsnormen die essentieel zijn voor wederverkoop.

Het ResaleOS™ 2.0-platform van Recurate faciliteert een naadloze winkelervaring en integreert naadloos met de logistieke infrastructuur van Bleckmann. Deze samenwerking biedt een allesomvattend recommerce platform, dat inruil, sorteren, schoonmaken, wederverkoop en uitvoering omvat.

Tot nu toe heeft de samenwerking tussen Coyuchi en Bleckmann ervoor gezorgd dat ruim 165.046 kg textielafval niet op de stortplaatsen is beland. Bovendien heeft Coyuchi sinds de start van 2nd Home™ Renewed bijna 20.000 kg stof opnieuw gebruikt en gedistribueerd, waardoor hun positie als pioniers op het gebied van duurzaam werken verder is verstevigd.

“Het is de moeite waard om de evolutie van de diensten van Bleckmann naar een circulaire toeleveringsketen te zien, met de lancering van het partnerschap tussen Recurate for Coyuchi’s 2ndHome wederverkoop online en Bleckmann. De focus van Bleckmann ligt nu op operationele en logistieke processen voor merken die een bredere strategie voor wederverkoop mogelijk maken. Onze integratiestrategie stelt ons in staat de wederverkoop uit te breiden naar winkels, white-label websites, merkwebsites of op marktplaatsen”, aldus Nicole Bassett, de Circularity Lead van Bleckmann.

Een duurzamere toekomst

Het partnerschap belichaamt de gedeelde visie van Coyuchi, Bleckmann en Recurate voor een duurzamere toekomst in de textielindustrie. Dit initiatief stelt klanten in staat deel te nemen aan een circulaire economie en blaast tweedehands items nieuw leven in, terwijl de impact op het milieu aanzienlijk wordt verminderd. Samen herdefiniëren ze de betrokkenheid van consumenten bij producten en bevorderen ze een symbiotische relatie tussen de planeet en haar bewoners.

Om de groei verder te stimuleren en haar missie te bevorderen, verwelkomt Coyuchi bovendien Vicky Grahan als Chief Digital Officer en Tina Fine als Creative Director. Hun expertise op het gebied van e-commerce, marketing en merkopbouw zal de inspanningen versterken om een gedifferentieerde positionering als een luxe duurzaam merk effectief op de markt te brengen, waardoor Coyuchi voorop blijft lopen in de duurzaamheids-inspanningen binnen de sector.

 

Over Bleckmann

Bleckmann is marktleider in Supply Chain Management (SCM)-diensten voor mode- en lifestylemerken. Bleckmann, opgericht in 1862, ontwikkelde zich van een transportbedrijf tot een aanbieder van volledige supply chain-oplossingen met specifieke expertise op het gebied van e-fulfilment. Vanuit de sterke basis in Europa breidde het bedrijf zich uit naar de VS en Azië, waardoor Bleckmann klanten over de hele wereld kan bedienen. De investeringen en ruime ervaring in IT-oplossingen zorgen ervoor dat Bleckmann haar klanten wereldwijd een uniform platform biedt. Dagelijks staan ​​zo'n vijfduizend medewerkers klaar om de klanten van Bleckmann te ondersteunen en hun beloftes waar te maken. Met een omzet van 566 miljoen Euro heeft Bleckmann de omvang en flexibiliteit om oplossingen van wereldklasse aan haar klanten te bieden. Ga voor meer informatie naar www.bleckmann.com

 

Over Coyuchi

Sinds 1991 staat bij Coyuchi duurzaamheid centraal. Het is al tientallen jaren geïnspireerd door de natuur en wordt geëerd in alles wat er is gemaakt. Van de brute kracht en schoonheid van de natuur tot het verbinden van mensen over de hele wereld: Coyuchi is toonaangevend geweest in het vervaardigen van de beste, op het strand geïnspireerde biologische huisartikelen, waaronder beddengoed, lakens, handdoeken, kleding en meer voor een luxueus, milieubewust huisouden. Met behoud van de natuurlijke prestaties van pure organische vezels, kopen we op verantwoorde wijze in om een ​​gevoel van welzijn te bevorderen bij het creëren van een duurzaam toevluchtsoord. Coyuchi zal ruimtes verlevendigen met de herstellende energie van de aarde, de producten worden gemaakt voor een schonere en veiligere planeet voor iedereen. Ontdek meer over de circulaire initiatieven van Coyuchi op www.renewed.coyuchi.com

 

Over Recurate

Recurate's ResaleOSTM geeft merken eigenaarschap van hun tweedehandsmarkt via een aangepaste, wit label marktplaats voor wederverkoop. De modulaire benadering van wederverkoop stelt merken in staat een circulair ecosysteem te creëren door peer-to-peer-, product inruil-, consignatie- en andere wederverkoop-modellen te integreren. Recurate-merken verhogen de loyaliteit, de klant life time value en de omzet door gebruikte producten rechtstreeks aan klanten te verkopen.

Industrieweg 38c, Grobbendonk, België

Coyuchi_Store

Deel dit artikel