De bijeenkomst van de ministers van Financiën van de eurozone is vanavond zonder beslissing geëindigd. Morgenvroeg om elf uur zouden de ministers opnieuw samenkomen. Later op de dag komen ook de Europese staatshoofden en regeringsleiders opnieuw bijeen over Griekenland.

Het is weer volop crisis tussen Griekenland en de andere landen van de eurozone. De ministers van Financiën zijn vandaag opnieuw bijeengekomen in Brussel en ook de Griekse premier Alexis Tsipras was daarbij aanwezig. Dat tekent de ernst van de situatie, want de tijd begint nu echt wel op te geraken. 

Vanavond komen ook de Europese staatshoofden en regeringsleiders bijeen in Brussel voor hun normale maandelijkse top. Die had een akkoord moeten bezegelen over Griekenland, maar dat lijkt nu plots veel minder waarschijnlijk. Volgens sommige bronnen zou er in het weekend nog onderhandeld moeten worden en het is niet uitgesloten dat er dan weer een bijeenkomst is.

Volgende dinsdag moet Griekenland een schuld van 1,6 miljard euro betalen aan het IMF.

Als dat niet lukt, is het land officieel bankroet, al kan het nog wel enkele weken duren vooraleer dat officieel wordt bekrachtigd. (vrt)