U bent hier

Via Crucis door Liebrecht Vanbeckevoort

Herentals
07.03.2019 - 08.16u
Door: Mark Jaspers

Liebrecht Vanbeckevoort vertelt en vertolkt religieuze pianomuziek van Franz Liszt en Johan Sebastian Bach. Franz Liszt schreef over zijn Via Crucis: "De vorming van een kunstenaar verlangt vóór alles de groei van zijn menszijn.

De vertolker van de Via Crucis zal dit alles ter harte moeten nemen. Be­scheidenheid is een eerste voorwaarde. De boodschap is belangrijker dan de boodschapper. Hij zal zich bovendien volledig met die boodschap moeten vereenzelvigen.

" Liszt componeerde de Via Crucis oorspronkelijk voor gemengd koor, solisten en orgel of piano. Liebrecht Vanbeckevoort, laureaat van de Koningin Elisabethwedstrijd piano 2007, gaat de uitdaging aan om in de latere versie voor piano solo het leven en lijden van Jezus in de 14 staties van de kruisweg met even­zovele muzikale schilderingen en reliëfs op te roepen.

Nu eens klinkt zijn piano daarbij als een solozanger, die de stem van Jezus of Pilatus vertolkt, dan weer wekt hij de suggestie van een koor. Liebrecht plaatst deze Via Crucis naast de biddende lyriek van Liszts "Bénédiction de Dieu dans la solitude" en naast een aantal koralen van die andere grootmeester van de religieuze klassieke muziek: Johann Sebastian Bach. Hij zal de muziek die hij vertolkt ook zelf van de nodige tekst en uitleg voorzien.

Via Crucis op vrijdag 29 maart om 20:00 uur in de Sint-Niklaaskerk te Morkhoven.

De toegangsprijs bedraagt € 18 in voorverkoop en € 20 aan de kassa.

Voorverkoop via cc 't Schaliken, Grote Markt 35 te Herentals, 014 / 21 90 88, tickets.cultuurcentrum@herentals.be of online via www.schaliken.be

 

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto