U bent hier

Cruiseschip Westerdam - met 2 Herenthoutenaren aan boord - legt aan in Cambodja

Herenthout | Internationaal
12.02.2020 - 16.04u
Door: Herman Gezelle

Het cruiseschip de Westerdam (NL), dat vanwege de angst voor het coronavirus nergens mocht afmeren, koerst naar Cambodja, waar de passagiers van boord kunnen.

Volgens reder Holland-Amerika Lijn heeft Cambodja toestemming verleend en komt het schip daar morgenochtend om 07.00 uur lokale tijd aan. Gisteren lag het schip in de buurt van Vietnam.

De verwachting is dat de Westerdam enkele dagen in de haven van de stad Sihanoukville moet blijven; de ongeveer 1500 passagiers mogen dan wel van boord.

Er zijn 2 Belgen uit Herenthout,  Francis Schellekens en zijn vrouw Jacqueline, en ook zo'n 90 Nederlanders bij de opvarenden. (nos-n/foto rr Westerdam)

UPDATE 13/02/2020 - 06.30u

Het Nederlandse cruiseschip Westerdam is intussen aangekomen in de Cambodjaanse haven Sihanoukville. Vijf landen in Azië weigerden de voorbije dagen om het schip toe te laten uit schrik voor het nieuwe coronavirus.

Nochtans is aan boord niemand ziek. Het cruiseschip heeft 1.455 passagiers aan boord, onder wie 91 Nederlanders en ook 2 Belgen uit Herenthout.

Iedereen mag binnen enkele dagen van boord. Mogelijk krijgen ze wel een korte medische controle. (pp)

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto