U bent hier

CT Paramedics uit Grobbendonk verdeelt 32.000 mondmaskers onder thuisverplegers

Grobbendonk | Kempen regio | Vlaanderen
25.03.2020 - 08.09u
Door: Lex Verellen

Van de 6 miljoen mondmaskers die maandagochtend zijn aangekomen zijn op de luchthaven van Luik, zullen er 32.450 worden verdeeld door CT Paramedics, dat zijn hoofdzetel heeft in Grobbendonk. De organisatie zal meer dan 1.100 thuisverpleegkundigen van mondmaskers voorzien.

CT Paramedics uit Grobbendonk levert diensten aan thuisverpleeg- en zorgkundigen. Deze dagen betekent zal dat in de eerste plaats betekenen om de net ontvangen mondmaskers tot bij de thuisverpleegkundigen te krijgen.

Om de verdeling in goede banen te leiden, schakelt CT Paramedics al zijn medewerkers in en richt het verdeelpunten op in elke provincie.

Dat moet helpen om het nijpende tekort aan mondmaskers in de thuisverpleging aan te vullen.

Het is via het Nederlandstalige Platform voor Thuisverpleegkundigen (NPTV) dat CT Paramedics de mondmaskers heeft kunnen bekomen. Elke thuisverplegingsorganisatie die onder het NPTV valt, zal instaan voor de verdeling van de mondmaskers naar haar klanten of leden.

CT Paramedics levert de mondmaskers woensdag bij de verdeelpunten in elke provincie.

"Aangezien de thuisverpleging in de frontlinie staat tegen Covid-19, is het gebruik van de juiste beschermingsmaterialen juist voor deze sector van essentieel belang", stelt CT Paramedics.

"Enerzijds moet de continuïteit van de zorg gegarandeerd blijven. Anderzijds moeten de thuisverpleegkundigen de juiste materialen hebben om het virus niet verder te verspreiden. Toch is er een schrijnend tekort aan beschermingsmateriaal in de sector.

Alcoholische handgels, wegwerphandschoenen, mondmaskers en wegwerpschorten worden schaars.

Bij de verdeling daarvan krijgen ziekenhuizen en artsen prioriteit. Zo viel de thuisverpleging bij vorige leveringen telkens uit de boot."

CT Paramedics, met als hoofdzetel in Grobbendonk, is een erkende dienst en een community voor de thuisverpleging en verzorgt de coördinatie van 1.150 zelfstandige thuisverpleegkundigen over heel Vlaanderen. (ctp)

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto