Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Cultuurprijs 2023 Laakdal voor Chris Vervecken, Villanella Koren, Olga Reszczynski en publieksprijs voor Koen Goos

Laakdal foto

Tweejaarlijks organiseert forum Cultuur (het adviesorgaan voor cultuur van de gemeente Laakdal) de Cultuurprijsuitreiking. Hierbij geven ze met een Cultuurpenning waardering voor de tomeloze inzet in het culturele leven van de vele verenigingen en vrijwilligers of zetten ze een uitzonderlijke culturele prestatie in de kijker met een Cultuurprijs.

Daarnaast mag het publiek van die avond mee stemmen op hun favoriet en op die manier een publieksprijs uitreiken.

De voorbije maanden hebben inwoners van Laakdal een vrijwilliger of vereniging genomineerd die erkenning verdient voor zijn of haar harde werk. Hierbij worden alle kanshebbers opgelijst: Chris Vervecken, Chris Kempenaers, Els Beckers (postuum), Koen Goos, Olga Reszczynski, Villanella koren.

Het forum Cultuur reikte 3 Cultuurpenningen uit:

  • Chris Vervecken: Chris is actief in veel verenigingen waar ze een verbindende rol opneemt. Haar grootste troef is haar inzet bij de vereniging Vrienden van het Museum die via het Klompenmuseum en Klompenbelevingspad het klompenambacht terug tot leven brengen in Laakdal.
  • Villanella Koren: Al 25 jaar schitteren de Villanella koren van dirigente An Alen met als hoogtepunt het optreden ter ere van deze 25 jaar in oktober 2022. Zij laten kinderen, tieners en jongeren stralen en zelfzeker worden.
  • Olga Reszczynski: Olga zet zich onbaatzuchtig in voor allerlei positieve dingen voor het welzijn van mens, dier en natuur. Zo is ze actief als vrijwilliger bij de Tuinrangers en LETS Laakdal en ze is zelf imker.

De Cultuurprijs gaat dit jaar naar Koen Goos, die maar liefst 3 keer genomineerd werd voor de Cultuurprijs. Koen wordt genoemd als spilfiguur in heel wat verenigingen zoals de Koninklijke Fanfare Sint-Lambertus. Hij is een vaste waarde in het culturele leven van Laakdal en zorgt voor muzikale betrokkenheid over de grenzen heen. Dit doet hij op een manier die getuigt van verbinding en leiderschap.

Op het einde van de avond werd tot slot de publieksprijs uitgereikt. Via een stemformulier kon elke aanwezige zijn of haar stem uitbrengen. Deze prijs werd met een overtuigende meerderheid van de stemmen weggekaapt door Koen Goos.

Laakdal foto

Deel dit artikel