U bent hier

Cultuurprijs voor MinC : 'Dankzij de massa fans hebben we zaal Lux opnieuw zuurstof kunnen geven'

Herenthout
19.01.2020 - 18.22u
Door: Herman Gezelle

In sporthal 't Kapelleke kregen vrijdagavond de laureaten van de Herenthoutse sportraad hun trofee. Zaterdagavond gingen de cultuurprijzen naar hun winnaars in GOC Ter Voncke .

In een bomvol  GOC Ter Voncke ging de vooraf getipte MinC met de gouden medaille naar huis. De concertorganisatoren zetten met hun optredens van onder meer Red Zebra, The Godfathers en Steffen Morisson de Herenthoutse muziektempel Zaal Lux sinds vorig jaar terug op de kaart.

Voor de maanden februari en maart 2020 volgen nog de Stereo MC's (9 februari), Soulsister (8 maart) en De Mens (20 maart).

De carrièreprijs ging deze editie naar Chris Dercon, directeur in tal van musea verspreid over heel de EU. Dercon stond in het verleden aan het hoofd van musea in Rotterdam, München en Londen. In november 2018 werd hij door de Franse regering voor 5 jaar aangesteld tot directeur van het Grand Palais de Paris.

De Jeugdduim was dan weer weggelegd voor klimaatambassadeur Florine Waeyaert.  Ze overhandigde in november vorig jaar een klimaatstoel aan de Herenthoutse burgemeester Stijn Raeymaekers.

Sportlaureaten

Vrijdagavond werden in ’t Kapelleke in de verschillende disciplines de sportkampioenen 2019 gehuldigd. Belgisch kampioen motorcross bij de beloften Jenne Van Hoof kreeg de titel Jeugdsportman van het Jaar.

Turnster Louise van Regenmortel nam de trofee van Jeugdsportvrouw in ontvangst en Turnkring Blijf Jong -16 werd tot Jeugdsportploeg van het Jaar verkozen.

Bij de volwassenen was het atletieker Bart Van Caeyzeele werd Sportman van het Jaar. Waterskifenomeen Vicky Leysen kreeg  de prijs Sportvrouw van het Jaar.

Compagnie Muses in Motion werd Sportploeg 2019. (sr)

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto