De cultuurraad van Westerlo schonk op woensdag 5 oktober een cheque van €1.000 aan Het Huis van het Kind. Dit bedrag is de winst die het erg succesvolle concert van de Koninklijke Muziekkapel van de Gidsen op vrijdag 16 september in de Zoerla opbracht.

“Zowat alle concerten van dit toporkest staan in het teken van een goed doel”, zegt Paul Hermans, voorzitter van de Westelse cultuurraad.

Huis van het Kind

 “De keuze voor Het Huis van het Kind was snel gemaakt, zij verdienen elke steun om hun werking verder te kunnen uitbouwen.” Ook schepen van cultuur Kristof Welters is blij met de keuze: “De centralisering van verschillende partners op de Verlorenkost heeft tot spectaculaire stijgingen geleid van de bezoekerscijfers.

Zo steeg het aantal klanten in de ruilwinkel op drie jaar tijd van 101 naar 1600. Het aantal bezoekers in het Peuterspeelpunt steeg van 160 naar 1120.”  

“Elk jaar bezoeken duizenden mensen dit huis. Dit vraagt de hulp van steeds meer vrijwilligers en ondertussen ook al 7 PWA-medewerkers. Elke steun voor dit initiatief is meer dan welkom. We zijn erg dankbaar dat de cultuurraad aan ons heeft gedacht!”, zeggen Annelies Van de Wouwer en Joke Thijs enthousiast. Zij zijn beiden werkzaam voor het Huis van het Kind.  

Het Huis van het Kind van de gemeenten Westerlo, Herselt en Hulshout is twee jaar geleden uitgebouwd in Lokaal Dienstencentrum TerHarte.

Het is een laagdrempelige plaats voor Opvoedingsondersteuning, de ruilwinkel Mooi, Peuterspeelpunt Fijn, en niet te vergeten Kind en Gezin  met hun consultatiebureau van Kind en Preventie.