De laatste maanden werd er in de media geregeld aandacht besteed aan het privé-leven van Bart Kaëll. Na zijn outing in de media kwam alles in een rollercoaster terecht.


Wat velen niet weten is dat Bart Kaëll samen met Cunina-ambassadeur en partner Luc Appermont al jaren drie petekinderen steunt via de ngo Cunina uit Geel.

Cherry uit de Filipijnen, Deepak uit Nepal en Sam uit Haïti kunnen dankzij het Cuninapeterschap op dagelijkse basis naar school gaan. Bovendien wordt de kwaliteit van het onderwijs in hun gemeenschap verbeterd door middel van onderwijsprojecten.

Toen Luc Appermont in 2006 voor Telefacts voor het eerst naar de Filipijnen reisdemet Cunina om er zijn Cuninapetekind Cherry te ontmoeten, werd hij er enorm geraakt door de Vlaamse zuster Roos, die in Manila de peterschappen voor Cunina beheert, maar er ook Loving Home heeft opgericht, een tehuis voor gehandicapte kinderen.

Met een gammele bus rijdt zuster Roos door het hectische verkeer van Manila met maar één doel voor ogen: kinderen een betere toekomst geven. Een non zoals ze niet meer gemaakt worden en een beeld dat Luc Appermont niet meer losliet.

Al 25 jaar staat Bart Kaëll aan de top van het Vlaamse lied. Begin maart 2011 lanceerde CNR Records haar nieuwe muzieklabel ‘Vlaamse sterren’, de thuishaven voor alle kwaliteitsvolle muziek. Op donderdag 14 april stelden ze het nieuwe album van Bart Kaëll voor. “Hallo, Hier Ben Ik!” is Bart’s eerste nieuwe album in 10 jaar tijd.

Met het liedje ‘Donna Klara’ op dit album brengt Bart Kaëll ode aan zuster Roos, aan de herinneringen van Luc Appermont aan deze wonderbaarlijke zuster en aan het werk van Cunina op de Filipijnen.

Meer info over Cunina:
Cunina werd in 1990 opgericht door Sophie Vangheel. Sophie is al 20 jaar lang voorzitter en drijvende kracht van de organisatie. In 2004 werd Cunina erkend als ngo.

Elk kind heeft recht op onderwijs
Heel wat kinderen in het Zuiden kunnen niet naar school gaan omdat ze het schoolgeld of het schoolmateriaal niet kunnen betalen.

Cunina vindt dat ieder kind het recht heeft op onderwijs en een kans moet krijgen om zich te ontplooien tot een volwassene die een bijdrage kan leveren aan zijn gemeenschap.

Door middel van peterschappen en onderwijsprojecten kon Cunina sinds haar ontstaan reeds meer dan 10.000 kinderen op de schoolbanken zetten en de kwaliteit van het onderwijs verbeteren in vijf partnerlanden: Haïti, Nepal, Brazilië, Zuid-Afrika en de Filipijnen.

www.cunina.org