Alle scholen blijven gesloten in de partnerlanden van vzw Cunina. 'Gelukkig zijn onze petekinderen nog steeds gezond en wel, we houden de situatie nauw in het oog', klinkt het bij de Geelse vzw.

'Brazilië krijgt het hard te verduren tijdens deze crisis. Het land volgt koploper VS op de voet met de meeste besmettingen. Volgens de laatste cijfers zijn er al 101000 mensen gestorven aan Covid-19.

Net als vele andere landen in Zuid-Amerika is ook Peru zwaar getroffen met 21000 sterfgevallen.

Vanuit Haïti hebben we beter nieuws ontvangen. Hoewel de inwoners zichzelf relatief weinig beschermen, is het virus er nog niet echt doorgebroken. Volgens de officiële cijfers zijn er tot nu toe 182 overlijdens.

Zuid-Afrika is het zwaarst getroffen land van het continent met meer dan de helft van de besmettingen. Het aantal is alarmerend en stijgend en bovendien hangt de economische toestand er aan een zijden draadje: maar liefst drie miljoen mensen hebben hun job verloren.

Oeganda heeft het virus vanaf het begin nauwgezet opgevolgd en greep snel in. Yoweri Museveni voerde als een van de eerste presidenten in Afrika reisbeperkingen en een verbod op toegang tot openbare plaatsen in. Hierdoor zijn er nog maar zeven geregistreerde sterfgevallen in het land.

In Nepal gaat het de goede kant op. Na 120 dagen lockdown start het leven er stilaan weer op. Er zijn tot nu toe 75 geregistreerde sterfgevallen.

In de Filipijnen zijn verschillende gebieden in quarantaine. De besmettingsgraad stijgt er de laatste dagen fors. Er zijn officieel 2270 overlijdens.'