De vzw Cunina uit Geel wordt sinds zaterdag overstelpt met vragen over de toestand van de petekindjes in en rond de hoofdstad Katmandu, de hoofdstad van het door een zware aardbeving getroffen Nepal.

Cunina heeft om de 3 uur contact met Tashi, haar verantwoordelijke ter plaatse. Die kan voorlopig enkel meedelen dat de straten waar veel van de petekinderen wonen in puin liggen en er zware schade is. Over doden of gewonden heeft de man geen informatie.

 Heel wat gezinnen en mensen uit de Kempen, Geel en het Neteland zijn peter van een kindje van Cunina in Nepal. Vooral in Katmandu, de dorpen Khandbar, Sekha en Num zijn er heel wat petekindjes. In Khandbar is de schade groot, in Sekha en Num is dat iets minder. De eerste vragen over hoe de mensen kunnen steunen komen ook al bij Cunina toe. De wandeldag Walk4Charity van vrijdag 1 mei krijgt speciale betekenis.

Vrijdag 1 mei: wandeldag Walk4Charity

Cunina organiseert op vrijdag 1 mei 2015 voor de eerste keer Walk 4 Charity: een wandeltocht van 44 kilometer over verharde en onverharde paden langs de mooiste plekjes van de Kempen zoals de Nete en het kasteel De Merode in Westerlo.

44 km wandelen is heel wat en niet voor iedereen haalbaar. Daarom bieden we nog 2 wandeltochten van respectievelijk 5km en 15km aan.

Cunina organiseert de bewegwijzerde wandeltocht als tegemoetkoming aan haar petekinderen. In Oeganda, de Filipijnen, Haïti, Nepal en Zuid-Afrika zijn zij soms uren onderweg om op school te geraken. 44 km heen en terug stappen, is voor die kinderen soms dagelijkse kost.

Met de opbrengst van Walk 4 Charity gaat Cunina het hostel van haar Oegandese partnerschool Adullam Primary School in Mbarara heropbouwen. De 300 leerlingen verblijven er vandaag in erbarmelijke omstandigheden.

De deelnemers van de 44km krijgen aan 4 controleposten gratis bevoorrading (een snack en een drankje). Wie de finish van de langste afstand haalt, ontvangt een goodiebag en een medaille of trofee als waardevol aandenken. Bovendien is er voor hen onderweg en aan de aankomst medische bijstand.

Iedereen kan van 6u tot 22u terecht in het Wandelcafé. Dat is niet alleen de start en aankomstplaats van de 3 wandelingen. Je kan er je pijnlijke voeten laten verzorgen of gewoon uitpuffen en genieten met hapjes en drankjes.

Datum: 1 mei 2015

Plaats: Leonardozaal – Laar 2 - Geel
Start 44 km: 6u - 9u.
Start 5 km & 15 km: 9u - 12u.

Inschrijven kan via de website www.walk4charity.be
Alle informatie over Cunina: www.cunina.org