Cunina vzw pakt opnieuw uit met het Global Teenager Project.


In een wereld die met de dag kleiner wordt en een samenleving waarin alles draait om kennis en informatie is een nieuwe invulling in het onderwijs nodig.

Het Cunina-Global Teenager Project is een onderwijsprogramma voor leerlingen in Vlaanderen, Nederland en de Filipijnen met als doel respect en begrip tussen verschillende culturen te bevorderen en tegelijkertijd te leren nieuwe informatie- en communicatiemiddelen te gebruiken. Gedurende 10 weken worden leerlingen en docenten van de middelbare school in België en Nederland verbonden met scholen uit de Filipijnen om over een bepaald thema in debat te treden.Door deze dynamische en internationale leeromgeving krijgen studenten inzicht in elkaars cultuur, waarden en normen.

Je kan het Cunina-GTP project het best vergelijken met een virtueel klaslokaal dat een veilige en dynamische leeromgeving biedt en waar scholieren elkaar online ontmoeten om ideeën en kennis met elkaar te delen.

Deze week starten er twee ‘Learning Circles’ over ‘My life, your life, our lives’ en ‘Climate Change’. Leerlingen en leerkrachten van 8 verschillende scholen wisselen ideeën en verbeteringssuggesties met elkaar uit over dit onderwerp om uiteindelijk niet alleen van elkaar, maar ook over elkaar te leren.

In België nemen er 3 scholen deel: KA Erasmus school uit De Pinte, het Sint-Aloysiusinstituut uit Geel en Ka Erasmus Atheneum uit Deinze.

In Nederland starten er 3 scholen: Lyceum Oudehoven, Maertlant College uit Brielle en Corlaer College uit Nijkerk.

De Filipijnen wordt vertegenwoordigd door het St. Theresa’s College in Cebu en St. Mary’s University in Bayombong.

Sophie Vangheel, stichter-voorzitter van Cunina en Elke Vandamme, Cunina GTP-coördinator wensen alle leerlingen en leerkrachten van de Belgische en Nederlandse scholen een boeiende reis doorheen de verschillende culturen.

Het ganse traject is te volgen via:
https://gtpcuninayourlifesept2012.pbworks.com/w/page/58228301/FrontPage

https://gtpcuninaclimatechangesept2012.pbworks.com/w/page/58228300/FrontPage

Foto: met dank aan Cunina