Met de financiële steun van Wereld Missie Hulp heeft Cunina in het binnenland van Oeganda een slaapzaal voor 300 kinderen gebouwd. De oudeschoenenacties van Schoenen Torfs liggen aan de basis van deze samenwerking tussen Cunina en Wereld Missie Hulp.

Al verschillende jaren zamelt Torfs oude schoenen in via acties en via de containers van Wereld Missie Hulp aan hun winkelpunten. Al deze schoenen gaan integraal naar Wereld Missie Hulp. Op dit moment loopt trouwens nog tot 18 oktober een actie.

Wereld Missie Hulp verkoopt alle ingezamelde oude schoenen aan sorteerbedrijven die ze op hun beurt verwerken tot recycleerbaar materiaal of een tweede leven schenken. Een deel van die verkoop gaat naar Cunina.

Cunina investeert de budgetten van Wereld Missie Hulp in het binnenland van Oeganda. Als eerste project bouwde Cunina een slaapzaal voor 300 kinderen. Deze kinderen verbleven in erbarmelijke omstandigheden met gaten in de muren en de daken en zonder sanitaire voorzieningen. Ondertussen staat er een nieuwe en volledig uitgeruste slaapzaal met stapelbedden, matrassen, lakens en sanitaire voorzieningen.

Schoenen Torfs bracht Cunina en Wereld Missie Hulp met elkaar in contact. Deze nieuwe samenwerking benadrukt nog maar eens het belang van Schoenen Torfs als hoofdpartner van Cunina. Niet alleen omwille van het budget dat ze jaarlijks schenken en de 75 petekinderen die ze ondersteunen. Ook omwille van hun langetermijnengagement waarin ze Cunina steunen en mee nadenken hoe de samenwerking zo optimaal mogelijk kan verlopen.

De samenwerking tussen Cunina, Schoenen Torfs en Wereld Missie Hulp is absoluut een schoolvoorbeeld van een MVO-samenwerking. Oude schoenen worden ingezameld, verkocht en verwerkt tot recycleerbaar materiaal. Die opbrengsten worden gebruikt om onderwijsprojecten te realiseren ten voordele van kansarme kinderen. In ruil schenkt Cunina visibiliteit aan Schoenen Torfs en Wereld Missie Hulp.