Op het feest ter gelegenheid van de 65e verjaardag van Cuninastichter-voorzitter Sophie Vangheel deden enkele trouwe Cuninasympathisanten, waaronder de 4 Cunina-ambassadeurs, een ambitieuze belofte: ze zouden een grootse nationale motorhappening organiseren waarvan de opbrengst integraal naar Cunina gaat. Het gezelschap hield woord en op zondag 15 september vindt dit bijzondere evenement plaats op de Markt in Geel. De organisatoren zijn uiteraard niet aan hun proefstuk toe: het zijn allemaal verwoede en ervaren motorrijders die al jaren dergelijke evenementen op poten zetten. Cunina ambassadeurs Nathalie Meskens en Sabine De Vos tekenen alvast present!

Van motorliefhebbers is al lang geweten dat ze het hart op de juiste plaats hebben: we kenden MR voor MS, Kom Op Tegen Kanker , … stuk voor stuk evenementen die op een grote opkomst van motorrijders  konden rekenen. ‘Cunina on tour’ wordt een hoogtepunt in dit rijtje: zeven grote motormerken stellen samen vijftig testmotoren ter beschikking voor proefritten door de Geelse straten. Bovendien komen er motorclubs vanuit heel Vlaanderen afgezakt naar de Geelse Markt.
Motorrijders die nog niet hebben kunnen inschrijven, kunnen zich begeven naar een van de 5 vertrekpunten in Vlaanderen waar de motorroute kan worden gedownload.

Maar  ook jong en oud zijn gratis welkom op het groots solidariteitsfeest. De markt van Geel wordt omgetoverd in een Nepalese sfeer. Er is kinderanimatie en vanaf 14u30 wordt het publiek getrakteerd op een spetterend optreden van de Humble Ego’s en een gastoptreden van Nathalie Meskens. De opbrengst van de dag gaat integraal naar de bouw van twee scholen in Nepal.

Cunina is een Vlaamse ngo met Kempense roots die zich toelegt op het verbeteren van de toegang tot en de kwaliteit van het onderwijs voor kansarme kinderen in 5 partnerlanden wereldwijd: Haïti, Nepal, de Filipijnen, Zuid-Afrika en Brazilië. Sophie Vangheel stichtte de organisatie 23 jaar geleden en zette sindsdien meer dan 12.000 kinderen op de schoolbanken en realiseerde meer dan 80 onderwijsprojecten. Cunina kon dit waarmaken dankzij de steun van peetouders die voor hun Cuninapetekind maandelijks een vast bedrag overmaken, en door giften van bedrijven, organisaties en particulieren. Er zijn momenteel  meer dan 2200 Cuninapeetouders in Vlaanderen.

www.cuninaontour.org