U bent hier

Curryworsten eten voor Make-A-Wish

Herenthout
19.12.2012 - 09.00u
Door: Herman Gezelle

Woensdagavond wordt in GOC Ter Voncke in Herenthout het 3e BK Curryworsten eten georganiseerd. In een tijdspanne van 15' moeten de deelnemers zoveel mogelijk curryworsten eten. Het sausje mogen ze zelf kiezen.

Het verdwijnen van de jaarlijkse grootschalige geldinzamelingsactie, gekoppeld aan Studio Brussels Music For Life, heeft de Herenthoutse jeugdraad niet weerhouden ook dit jaar weer hun ‘Belgisch Kampioenschap Curryworst Eten’ te organiseren voor het goede doel.

De ondertussen derde editie zal plaatsvinden op woensdag 19 december om 19.00 uur in het GOC Ter Voncke in Herenthout, en dit jaar ten voordele van de Make-A-Wish Foundation.

Aan het concept werd zo goed als niets gewijzigd. De tien deelnemers moeten nog steeds in vijftien minuten tijd zoveel mogelijk curryworsten verorberen, hierbij bijgestaan door één potje saus naar keuze (mayonaise, ketchup of tartaar) en één fles bronwater van één liter. De winnaar is diegene die de meeste curryworsten naar binnen heeft gespeeld en wordt dan voor minstens één jaar bekroond tot Kampioen van België in de discipline curryworsten eten.

De toeschouwers en trouwe fans zullen ook dit jaar weer geld kunnen inzetten op hun favoriete menselijke eetmachine. Uit de achterban van de kersverse Belgisch kampioen zal door een onschuldige hand iemand uitgekozen worden die de hoofdprijs van de avond, een fantastische luxeballonvaart, in de wacht sleept.

En dan is het nog niet gedaan, want na het officiële gedeelte van het kampioenschap volgt nog een knallende afterparty met zinderende beats van o.a. The Nasty DJ’s en Hypesquad!

Sta je bekend als de grootste eter van je omgeving, en wil je wel eens een gooi doen naar het huidige Belgische record van zestien curryworsten, stuur dan als de bliksem een mail naar bkcurryworsteten@gmail.com. Denk je dat eten niet zo je ding is, maar wil je wel de Make-A-Wish Foundation een hart onder de riem steken, kom dan zeker en vast supporteren en consumeren. Alle financiële voordelen, van inkomsten van de drankverkoop tot de financial support aan de deelnemers, gaan immers integraal naar Make-A-Wish. 

imageMeer nieuws

Kat Lee blijft leven: rechtbank wijst eis van FAVV af

Provincie Antwerpen | Vlaanderen 05.06.2020 - 10.09u

3 Roemeense verdachten opgepakt voor plofkraken o.a. in Herselt Argenta

3 Roemeense verdachten opgepakt voor plofkraken o.a. in Herselt Argenta
Herselt | Internationaal | Kempen regio 05.06.2020 - 09.55u

Dit jaar Baobab Beach zomerterras ?

Dit jaar Baobab Beach zomerterras ?
Herentals | Neteland 05.06.2020 - 00.24u

Drie Kempense jonge ondernemers slaan handen in elkaar en lanceren ‘Bubbelbox’

Drie Kempense jonge ondernemers slaan handen in elkaar en lanceren ‘Bubbelbox’
Kempen regio | Turnhout regio | Westerlo 05.06.2020 - 00.15u

Tomorrowland organiseert digitaal festival in laatste weekend van juli

Internationaal | Kempen regio | Neteland | Provincie Antwerpen | Vlaanderen 04.06.2020 - 19.11u

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto