18 cursisten Digitale fotografie bij CVO HIK en hun docent stellen hun beste werken voor op een fototentoonstelling in openlucht, vrij te bezoeken en te bewonderen vanaf 3 juli '21 en dat elk weekend tijdens juli en augustus op zorgvuldig uitgekozen, mooie locaties in de Kempen.

Corona heeft vele beperkingen opgelegd. Ook het les volgen aan CVO HIK werd sterk begrensd. Zeker voor een praktijkopleiding als Digitale fotografie is afstandsonderwijs helemaal niet ideaal.

Het bracht docent Geert Mertens op het idee om samen met zijn cursisten deze beperkingen om te buigen tot een opportuniteit. Het resultaat is te zien tijdens een heel diverse openlucht fototentoonstelling.

Elk weekend van juli en augustus zijn de beste werken van 18 cursisten en hun docent te bewonderen op verschillende pittoreske plaatsen in de Kempen, steeds in een natuurlijke omgeving, opgehangen aan de bomen.

Door de verschillende locaties en de spreiding in tijd kunnen vele mensen de meer dan 50 foto's bekijken zonder dat er grote groepen samen komen.

De tentoonstelling start het weekend van 3 en 4 juli in de abdijdreef in Tongerlo maar komt ook langs in Westerlo, Geel, Olen, Noorderwijk en Herentals, met elk weekend een andere locatie.

De tentoonstelling is vrij toegankelijk, telkens zaterdag en zondag tussen 10.00 uur en 19.00 uur. Meer informatie over locaties, data en exposerende cursisten is terug te vinden op www.hik.be.

Een ideale bestemming voor een zomerse en misschien wel inspirerende uitstap in onze regio.  Foto's Louis Scevenels / Nnieuws.