U bent hier

Cursisten tweedekansonderwijs (CVO HIK) schenken opbrengst corona-projecten aan goed doel

Herentals | Kempen regio | Neteland
10.10.2020 - 10.59u
Door: Herman Gezelle

Cursisten tweedekansonderwijs (opleiding AAV) van het Centrum voor Volwassenenonderwijs HIK hebben tijdens de moeilijke corona-periode vorig schooljaar 2 projecten weten te realiseren waarvan ze de opbrengst dit weekend aan twee zelf gekozen doelen schenken.

De overhandiging van de cheques vond vanmorgen plaats in HIK Campus Herentals.

Organisatie & samenwerking

'Binnen de opleiding Aanvullende Algemene Vorming (die leidt tot het behalen van een diploma secundair onderwijs) volgen de cursisten de module Organisatie en samenwerking', zegt Katrijn Michielsen, coördinator AAV.

'Vorig schooljaar hebben ze binnen dat kader een film gemaakt (in samenwerking met theaterwerkplaats HETGEVOLG uit Turnhout) en een stickerverkoop georganiseerd.'

Opbrengst integraal naar goede doelen

'Het project van de ‘Opkikker-stickers’ heeft €788,50 opgebracht; bij het filmproject hebben ze €640,85 verzameld. De opbrengst schonken de HIK-cursisten respectievelijk aan VZW TWERK, een sociale werkplaats voor mensen met autisme, en aan het kinderkankerfonds Olivia Fund.'

Foto's Johan Temmerman/ Nnieuws.

imageMeer nieuws

Freelance copywriter Bert Moons : 'DeSchrijfwerkerij straf verhaal, ik zou volgens artsen niet meer kunnen schrijven,

Kempen regio | Neteland | Nijlen regio | Vlaanderen 06.12.2021 - 18.58u reading time7min

Bevelaar en freelance copywriter Bert Moons (49) heeft een nieuw schrijfbureau opgericht.

Met DeSchrijfwerkerij.be wil hij een bureau op de markt brengen met de flexibiliteit van een freelance copywriter. De oprichting van een nieuw schrijfbureau is op zich geen groot nieuws, maar wel wanneer je weet dat gespecialiseerde artsen Bert enkele jaren geleden vertelden dat hij nooit nog zou kunnen schrijven.

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto