Na de cursus rond jazz pakt de bibliotheek van Herentals nu uit met een cursus rond passiemuziek.

Cursus passiemuziek
 
 
De ergste winterperikelen zijn weer achter de rug en we wachten op de eerste lentekriebels. De paastijd komt er bijna aan.
 
Wie aan Pasen en muziek denkt, komt ongetwijfeld uit bij passiemuziek. Van de Mattheus- en de Johannespassie hebben we allen al wel gehoord., maar wat is die passiemuziek nu eigenlijk? Welke evolutie heeft ze doorgemaakt? Welke zijn de voornaamste componisten?
 
Heb je hierover altijd al wat meer willen weten, dan ben je van harte welkom op de cursus passiemuziek in onze bibliotheek. Onze specialist terzake is Jef Anaf, die zonder twijfel een muzikale duizendpoot kan genoemd worden. Hij is musicus, muziekpedagoog, musicoloog, organist, koordirigent, docent muziekgeschiedenis en scriptiecoördinator aan het Lemmensinstituut te Leuven, los medewerker bij Klara. Ook geeft hij lezingen en levert hij regelmatig bijdragen voor muziekvaktijdschriften.
 
Op de donderdagavonden 8 maart, 15 maart, 29 maart en 5 april komt hij telkens om 20 uur in onze polyvalente ruimte zijn passie voor deze muziek met ons delen.
 
Deelname aan deze cursus is gratis, maar we vragen aan de geïnteresseerden wel zich vooraf in te schrijven in onze bib of telefonisch op het nummer 014-85 97 50.