Makoto Ryu  Ju Jutsu  Herentals v.z.w. organiseert een interessante cursus 'Zelfverdediging voor vrouwen.'  Sensei Juul Verachtert : 'Vanuit onze ervaring in de Ju Jutsu willen wij als club, ons steentje bijdragen voor een veilige samenleving. Daarom willen we een cursus zelfverdediging voor vrouwen organiseren. Tijdens deze lessen willen we vrouwen enkele basistechnieken aanleren zodat ze meer zelfvertrouwen krijgen. Wie zelfvertrouwen uitstraalt zal minder vlug het slachtoffer worden van agressie. Het blijft een feit: “Elk vermeden gevecht is een gewonnen gevecht”.

Deze cursus gaat door in het Bloso-sportcentrum van Herentals, elke woensdag vanaf 5 november tot en met 10 december 2014.   We beginnen om 19:30 uur en eindigen om 20:30 uur.

Voor deze 6 lessen van een uur vragen we een bijdrage van 15,00 €  voor de verzekering en de huur van de Dojo (oefenzaal).

Uit praktische overwegingen stellen we een leeftijdgrens in van minimum 15 jaar en beperken we het aantal inschrijvingen tot een maximum van 30.'

Korte inhoud:

Les 1   Aanspreken van natuurlijke wapens, bevrijdingen                        

Les 2   Technieken wurgingen voorwaarts en achterwaarts, technieken op vastgrijpen bovenarm en borstkas                                 

Les 3   Klemmen op arm en benen, technieken op aanval langs achter                        

Les 4   Technieken op stootslagen en stokslagen                         

Les 5   Technieken op mes, trappen en lange stok                        

Les 6   Herhalingsles, kennis maken met Makoto Ryu       

Lessen van 60 min.    

Rode draad in alle technieken: ontstoren door natuurlijk wapen op vitaal punt of andere afleiding.    

Alle info :

Juul Verachtert, Kapittelbossen 50, Herentals, tel. 014-703876,  mobiel: 0474-036 150,  Makoto Ryu  Ju Jutsu  Herentals v.z.w.  www.makotoryuherentals.be