Vanmiddag stelde DTL CVO de samenwerking met fornuizen fabrikant Boretti voor.  Het volwassenenonderwijs vaart goed in Vlaanderen. Heel wat volwassenen volgen bij een Centrum voor Volwassenenonderwijs een cursus voor een mogelijke carrièreswitch, andere cursisten zien het meer als een hobby en heel wat cursisten willen hun persoonlijke talenten aanvullen of oefenen om persoonlijke doelen te bereiken.

Dat onderwijs op latere leeftijd erg populair is, merkt ook het management bij CVO DTL Herentals.

'Heel wat afdelingen kennen de laatste jaren een gestage groei, zo ook de afdeling Voeding. Cursisten kunnen bij CVO DTL Herentals het certificaat Hulpkok of Kok behalen of ook diverse instapvrije modules volgen', weet Jan Michielsen, adjunct-directeur CVO DTL.

Cursusmodule Barbecue intens populair

'Eén van deze modules is 'Barbecue', die sinds dit schooljaar gegeven wordt. Omdat hiervoor deskundig materieel noodzakelijk is, werd contact opgenomen met Boretti.
De barbecues van Boretti staan bekend om hun kwaliteit en veelzijdigheid. De buitenkeukens zijn tijdloos, robuust en van alle gemakken voorzien. Buiten koken wordt aldus eenvoudig, zelfs met een Italiaans tintje.

Gezien de nauwe samenwerking met de stad Herentals voor het evenement 'Herentals Fietst' stelt Boretti, via bestuurder Wim Heylen, uitzonderlijk graag 3 moderne design barbecues ter beschikking. Hiervoor is CVO DTL Herentals hen uiteraard erg dankbaar.

De cursisten leren in deze cursus leuke en verrassende barbecue gerechten klaarmaken met groenten, fruit, vis, vlees en gevogelte. Heel wat technieken komen aan bod waarbij het een ware zoektocht wordt naar de beste smaken en bijpassende garnituren.

Barbecueën is een sociaal gebeuren en vaak worden er gasten uitgenodigd. De combinatie van het buiten eten, zomers weer en bewegingsvrijheid zorgt ervoor dat velen barbecueën als een aangename bezigheid ervaren.

Deze samenwerking tussen Boretti en CVO DTL Herentals is nogmaals een goed bewijs van de visie die CVO DTL Herentals nastreeft, namelijk om de noodzakelijke voorwaarden te scheppen voor een stimulerende onderwijs- en vormingservaring voor docenten en cursisten, onderstreept Jan Michielsen, adjunct-directeur DTL.

Via  www.dtl.be vind je alle informatie en kan je online inschrijven.  Foto's Guy Verellen / NNieuws.