Vanaf september start HIK Volwassenenonderwijs in Herentals met de zorgopleidingen Kinderbegeleider, Zorgkundige en Logistiek assistent.

"Op vestiging Mol zijn de zorgopleidingen al uitgegroeid tot een vaste waarde. Volgend schooljaar komt daar dus ook vestiging Herentals bij", aldus Katty Van Camp (Algemeen Directeur CVO HIK).

In de opleiding Zorgkundige help je zorgvragers bij hun dagelijkse activiteiten thuis, in een ziekenhuis of woonzorgcentrum. Als Logistiek assistent ga je de bewoners en het personeel van gezondheidsvoorzieningen meer praktisch ondersteunen. En als Kinderbegeleider leer je onder meer meedraaien in een kinderopvang of kleuterschool.

Ex-cursiste Jacinta C. volgde de opleiding Zorgkundige: "Ik ben super blij dat ik de opleiding gedaan heb als zorgkundige. Ik ben afgestudeerd, en ik ben op 1 juli al aan de slag kunnen gaan in een woonzorgcentrum. CVO HIK is super goed, ik ben de leerkrachten dankbaar voor zo'n goede begeleiding."

Zainab D. volgde de opleiding Kinderbegeleider en vertelde het volgende: "Ik heb van de opleiding enorm genoten. En nu geniet ik ook van mijn werk als begeleidster. Ik ben in juni afgestudeerd, in juli kon ik aan de slag bij een buitenschoolse kinderopvang en dan in maart heb ik een vast contract gekregen."  Foto HIK/N.

Meer info over de zorgopleidingen: https://www.hik.be/opleidingen/vakgebied/324/zorg-welzijn