Cyclocross Vorselaar mocht dit jaar opnieuw de provinciale kampioenschappen veldrijden organiseren. Het parcours in de kasteeldreef van Vorselaar wordt dan erg gesmaakt door de coureurs en fans van het veldrijden. De rijke historiek van de cross en van de wielerkampioenen in Vorselaar maakt de plaats tot iets mythisch. Er kwam dan ook een massa volk naar de cross.

Geert Wellens, organisator van de cross, heeft het hart op de goede plaats en wou een goed doel koppelen aan de wedstrijd. Hij kwam dit jaar uit bij het GVT (het gezinsvervangend tehuis) De Troon uit het eigen Vorselaar.

De Troon werkt al jaren op een nauwe manier samen met verenigingen en organisaties in de gemeente ... en de liefde en waardering daarvoor komt duidelijk van twee kanten.

De Troon kan regelmatig rekenen op de steun van de gemeente en haar verenigingen.  

Cyclocross Vorselaar kon een cheque met een bedrag van 1.500 euro overhandigen aan de verantwoordelijken van het GVT De Troon. De bewoners van De Troon en de grote familie errond (medewerkers en familieleden) hadden voor de organisatoren van de cyclocross een spontaan en warm applaus over.