U bent hier

Daan Optiek schenkt €1.850 aan Muco, Jens Wagemans

Herentals | Neteland
15.02.2019 - 23.10u
Door: Herman Gezelle

Daan Optiek in Noorderwijk heeft het hart op de juiste plaats. De succesvolle brillenzaak schonk vrijdagavond een cheque van  €1.850 aan MUCO-patiënt Jens Wagemans uit Morkhoven.

'We vinden het zeer belangrijk om lokaal ook ons steentje te kunnen bijdragen', zegt Daan Vangramberen, zaakvoerder Daan Optiek in de Paradijsstraat Noorderwijk. 'Bij aankoop van een bril ging telkens €2 naar het goede doel.  Dat was in 2018 de mucoviscidose-vereniging of muco. Dit is de meeste voorkomende levensbedreigende erfelijke ziekte in België.

Patiënt Jens Wagemans uit Morkhoven is er 24 jaar geleden mee geboren. 'Ik sport iedere dag in de fitness in Voortkapel, ben supporter van Ajax en fan van Rode Duivel Thomas Vermaelen', zegt Jens.  'M'n opleiding bij VDAB Turnhout als verkoper wil ik zeker afronden. Je weet nooit dat er een job uit voortvloeit.  M'n ziekte stabilizeren kan nog, maar genezen niet.

Samen met m'n mama Maria ben ik Optiek Daan heel dankbaar voor de steun van €1.850.'

Muco

1 op 20 Belgen is drager van de muco-gen en kan de ziekte dus doorgeven aan zijn kinderen. In België zijn er ongeveer 1.270 mensen met muco gekend. Elke tien dagen wordt ergens in ons land een kind met muco geboren.  Als je muco hebt, belemmert taai slijm de ademhaling en spijsvertering.

De meest voorkomende symptomen zijn chronische luchtweginfecties, longontstekingen, slijm dat moeilijk opgehoest wordt, buikpijn en andere spijsverteringsproblemen.  Mucoviscidose genezen is spijtig genoeg nog niet mogelijk.

Dit jaar spaart Daan voor het Siebe van Reuselfonds.

Optiek Daan
Paradijsstraat 3 - 2200 Noorderwijk- 014 70 69 22 - www.daanoptiek.be

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto