Daan Optiek in Noorderwijk heeft het hart op de juiste plaats. 'We vinden het  belangrijk om lokaal ook ons steentje te kunnen bijdragen', zegt Daan Vangramberen, zaakvoerder Daan Optiek in de Paradijsstraat Noorderwijk.

'Bij aankoop van een bril ging telkens €2 naar het goede doel. Dat was in 2019 het Siebe Van Reuselfonds (UZA). Samen goed voor een cheque van €1.900.'

'Het Siebe Van Reusel fonds ondersteunt het onderzoek naar zeldzame botziekten, dat onder leiding staat van professor Geert Mortier diensthoofd medische genetica en expert in zeldzame botziekten', zeggen mama Julie en papa Davy, de oprichters van het fonds. 

Ze hebben hier een zeer goede reden voor. Hun zoontje Siebe Van Reusel (9 maanden), overleed op 10 maart 2017 aan de gevolgen van een ernstige vorm van osteopetrose (soms ook wel ‘marmerbeenziekte’ genoemd).  Osteopetrose is een zeer zeldzame ziekte. De ziekte ontstaat door een genetisch defect, waardoor het bot onvoldoende wordt afgebroken.

Papa Davy : 'We zijn Daan zeer dankbaar voor z'n bijdrage aan het verder onderzoek in het UZA voor ons Siebe Van Reusel fonds.'

Foto Nnieuws / Guy Verellen.