U bent hier

DAF-moeder Paccar breekt records

Westerlo
30.04.2019 - 18.32u
Door: Mark Jaspers

De Amerikaanse vrachtwagenbouwer Paccar heeft in de eerste drie maanden van dit jaar records gebroken. De moeder van het Nederlandse DAF verkocht in een eerste kwartaal nog nooit zoveel vrachtwagens. Dat leidde op zijn beurt tot een recordomzet en -winst.

De omzet van Paccar kwam in het eerste kwartaal, waarin het bedrijf 51.500 vrachtwagens afleverde, uit op 6,5 miljard dollar. Dat was in de eerste periode van vorig jaar nog 5,7 miljard dollar.

De nettowinst bedroeg 629 miljoen dollar, een stijging van 23 procent ten opzichte van dezelfde periode het jaar ervoor.

DAF zette 10 procent meer vrachtwagens van meer dan 16 ton af in het eerste kwartaal. De vrachtautobouwer bereikte in Europa in dat segment een marktaandeel van 17,1 procent. Ook dat is een record, aldus DAF-topman Harry Wolters.

Het financiële persbureau Bloomberg meldde vorige week nog dat de Chinese projectontwikkelaar Evergrande Group interesse zou hebben in de Nederlandse vrachtwagenbouwer DAF en de busdivisie van de Nederlandse industriële groep VDL. Beide bedrijven hebben grote vestigingen in België: in Westerlo en Roeselare. (Belga)

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto