U bent hier

DAF Oevel : productie klimt naar 250 trucks per dag

Internationaal | Westerlo
14.04.2018 - 23.12u
Door: Herman Gezelle

Vanaf 21 mei trekt vrachtwagenproducent DAF de dagelijkse productie op naar 250 trucks. Nog maar sinds begin deze maand was die al verhoogd naar 240. De aantrekkende markt en de goede prestaties van de nieuwe CF en XF-trucks liggen aan de oorzaak van de productieverhoging.

De productieverhoging betekent ook goed nieuws voor de werkgelegenheid in de assen- en cabinefabriek in Oevel en het moederbedrijf in Eindhoven. In totaal worden 148 medewerkers extra aangetrokken.

Die komen bovenop de 470 nieuwe aanwervingen sinds begin dit jaar. De ondernemingsraden van beide vestigingen werden in kennis gesteld van de productieverhoging. In Oevel werken momenteel zo'n 2.400 mensen.

Recordniveau

Met de 250 trucks per dag komt het cijfer opnieuw op het recordniveau van voor de crisis in 2008. Vorig jaar nam DAF in Oevel een nieuwe lakstraat van 100 miljoen euro in gebruik.

De capaciteit was al berekend op een groeiende productie. Nog vorig jaar werden de nieuwe CF en XF-modellen verkozen tot International Truck of the Year door een jury van internationale transportjournalisten. (pb)

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto