U bent hier

DAF opent nieuwe, state-of-the-art cabinelakstraat in Oevel : investering €100 miljoen

Vlaanderen | Westerlo
13.11.2017 - 18.17u
Door: Herman Gezelle

Vice-Eerste Minister Kris Peeters en PACCAR Executive Chairman Mark Pigott hebben vandaag de volledig nieuwe cabinelakstraat van DAF Trucks in Westerlo geopend. De nieuwe lakstraat vertegenwoordigt een investering van 100 miljoen euro en zet nieuwe normen op het gebied van kwaliteit, efficiëntie en milieuvriendelijkheid. 

Hypermoderne robotica 'pur sang'.  

DAF opende zijn fabriek in Westerlo in 1966 en produceert er – behalve toonaangevende cabines – ook zijn zeer efficiënte assen. DAF Vlaanderen behoort tot de grootste bedrijven in België.

De ongeveer 2.600 toegewijde werknemers produceren er cabines en assen voor de middelzware en zware trucks van DAF.

Capaciteit groeit met 50%
De nieuwe lakstraat is 144 meter lang, 58 meter breed en 26 meter hoog en is in staat om 3.000 verschillende kleuren te spuiten waaruit klanten kunnen kiezen. De capaciteit van de nieuwe fabriek bedraagt 300 cabines per dag ofwel 70.000 per jaar.

Dat betekent een groei van 50% ten opzichte van de huidige lakstraat. De toename in capaciteit zal het voor DAF mogelijk maken in de toekomst verder te groeien in Europa en in de rest van de wereld.

Meest moderne in zijn soort
De nieuwe cabinelakstraat behoort tot de meest moderne in de wereld. De fabriek werd gebouwd in samenwerking met de leveranciers Cordeel, Eissenmann en Dürr, leiders op het gebied van het realiseren van automotive lakstraten.

De 'spuitbellen' van de ultramoderne lakrobots draaien met een snelheid tot 50.000 t/min. om de allerhoogste kwaliteit te leveren tegen een zo laag mogelijk verbruik van lak.

Laatste innovaties
Samen met een uitstekende kwaliteit en efficiëntie is aandacht voor het milieu een zeer belangrijk aandachtspunt geweest bij de ontwikkeling van DAF's nieuwe cabinelakstraat. Dankzij de geavanceerde laksystemen is een emissiereductie van 50% gerealiseerd.

Tal van innovatieve oplossingen wordt toegepast, waaronder een speciale methode om de onvermijdelijke 'overspray' tijdens het spuiten van de cabines te verminderen en op te vangen.

Ook worden de nieuwste technologieën gebruikt om de lucht te reinigen die de spuitcabines verlaat. De warmte die hierbij vrijkomt, wordt teruggewonnen en hergebruikt voor het opwarmen van de baden in de voorbehandeling.

Voortzetting van sterke traditie
"Deze belangrijke investering zet onze sterke traditie voort van het zetten van de industriestandaard op het gebied van productkwaliteit, klantenservice en aandacht voor het milieu", aldus Mark Pigott, PACCAR Executive Chairman.

"In de afgelopen 15 jaar hebben PACCAR en DAF meer dan 600 miljoen euro geïnvesteerd in onze cabine- en assenfabriek. We kijken uit naar een zeer mooie toekomst in België."

'Voorbeeld van succesvolle maakindustrie in België'
"Ik wil DAF Trucks feliciteren met deze investering in een innovatieve en duurzame cabinelakstraat. Dit is een zoveelste prachtig hoofdstuk in een intussen bijzonder rijke geschiedenis. Het is belangrijk dat we bedrijven als dit een kader bieden waarin het goed ondernemen, investeren en innoveren is.

Er was al de tax shift die de competitiviteit van onze bedrijven versterkt. En met de hervorming van de vennootschapsbelasting voegen we daar een nieuwe pijler aan toe.

De federale regering doet er alles aan om de economische groei volop om te zetten in jobs en welvaart en ik ben bijzonder verheugd om vast te stellen dat DAF Trucks Vlaanderen dat principe volop in de praktijk toepast." Beelden DAF en Guy Verellen / NNieuws.

Foto : de Kempense burgemeesters Guy Van Hirtum (Westerlo) en Vera Celis (Geel), en Federaal parlementslid Griet Smaers gingen graag mee op de foto met Marc Beets, fabrieksdirecteur van DAF Trucks Vlaanderen en vice-premier Kris Peeters / NNieuws.

imageMeer nieuws

WODCA : ‘Slechts’ 3 dodelijke weekendongevallen in 2018, drugs rukken op in het verkeer

WODCA : ‘Slechts’ 3 dodelijke weekendongevallen in 2018, drugs rukken op in het verkeer
Kempen regio | Neteland | Provincie Antwerpen 23.10.2018 - 12.16u

Opgelet voor valse watercontroleurs

Opgelet voor valse watercontroleurs
Neteland 23.10.2018 - 11.45u

Bouwwerkzaamheden van start op oppervlaktebergingssite in Dessel

Kempen regio | Vlaanderen 23.10.2018 - 10.47u

Imec en ASML versterken hun samenwerking

Imec en ASML versterken hun samenwerking
Internationaal | Vlaanderen 23.10.2018 - 10.38u

Heist Loopt Warm in de startblokken voor 13/12

Heist op den Berg | Kempen regio | Neteland 23.10.2018 - 09.49u

Infoavond fietsostrade Lier-Herentals

Herentals | Kempen regio | Neteland 23.10.2018 - 09.40u

Nieuwtjes schepencollege Herentals

Nieuwtjes schepencollege Herentals
Herentals 23.10.2018 - 09.37u

Belgen bouwen huis met 3D-printer in Kamp C

Provincie Antwerpen | Westerlo 23.10.2018 - 08.56u

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Webdesign door Intracto