Op vrijdag 19 oktober viert Vlaanderen opnieuw de ‘Dag van de Jeugdbeweging’. Op die dag trekken alle jeugdbewegende jongeren in hun geliefkoosde uniform naar school of het werk en zetten zo de kracht van de jeugdbeweging in de kijker.

Ook Geel viert de ‘Dag van de Jeugdbeweging’. Traditiegetrouw slaan jeugdraad en jeugddienst de handen in elkaar om de Geelse jeugdbewegingen in de bloemetjes te zetten.

Wie in uniform de dag start en naar het marktplein afzakt, wordt getrakteerd op een ontbijt. Deelnemers kunnen vanaf 7.30u terecht aan de ontbijtstand om de nodige energie op te doen. Naast het ontbijt kunnen de jongeren ook deelnemen aan de ‘Schrijf-ze-vrij’-actie van Amnesty International.
 
Na het ontbijt trekken de organisatoren in teams langs de lagere en middelbare scholen om leerlingen in uniform te belonen met een kleine attentie, als dank voor hun bijdrage aan het Geelse jeugdwerk.

's Avonds organiseert jeugdhuis De Bogaard de ‘Nacht van de Jeugdbeweging’ met een line-up van verschillende DJ’s. Op het podium komen vanaf 21u achtereenvolgens DB Vomit, Kevin Major en Second Time de dag feestelijk afsluiten. Wie in jeugdbewegingskledij komt, mag gratis binnen.

Pintjes zijn te krijgen aan 1 euro.