Op donderdag 15 oktober kunnen kankerpatiënten terecht in het AZ Herentals voor de Dag tegen Kanker. Onder meer workshops en verwensessies staan op het programma, net als een praatcafé waar men lotgenoten en zorgverleners kan ontmoeten bij een drankje en iets lekkers. In de namiddag brengt Margriet Hermans een bezoekje aan de activiteiten.

Elke dag krijgen ruim 100 Vlamingen te horen dat ze kanker hebben. Dat is voor elk van hen en voor hun naasten zeer ingrijpend. Op Dag tegen Kanker vragen Kom op tegen Kanker en de ziekenhuizen aandacht voor kankerpatiënten en hun omgeving door gele solidariteitslintjes uit te delen. Ze nodigen alle ziekenhuisbezoekers uit om dit lintje op te spelden als teken van solidariteit, verbondenheid en medeleven.

Ook het AZ Herentals neemt naar jaarlijkse gewoonte deel aan Dag tegen Kanker. Patiënten kunnen kiezen uit een waaier aan workshops en verwensessies, zoals pedicure, gelaatsverzorging, mindfulness en haken. Ook zijn er rondleidingen voorzien in de apotheek en op radiologie. De hele dag door kunnen patiënten terecht in het praatcafé om, bij een hapje en drankje, lotgenoten en zorgverleners te ontmoeten.

In de namiddag komt Margriet Hermans langs om de aanwezigen persoonlijk een hart onder de riem te steken.
Voor de organisatie van deze dag kan het ziekenhuis rekenen op de medewerking van talloze personeelsleden, vrijwilligers en bedrijven.

Meer dan 100 Vlaamse en Brusselse ziekenhuizen en zorginstellingen nemen deel aan Dag tegen Kanker. Een overzicht van alle activiteiten vindt u op www.dagtegenkanker.be.

Het AZ Herentals is een ziekenhuis met een zorgtraditie sinds de dertiende eeuw. Het stelt ruim 600 personeelsleden en 100 geneesheerspecialisten tewerk en beschikt over 243 bedden.