U bent hier

Dag tegen Kanker in AZ Herentals

Herentals
18.10.2016 - 14.49u
Door: Herman Gezelle

Op donderdag 20 oktober is het Dag tegen Kanker. Dan worden acties op touw gezet om mensen met kanker en hun naasten te tonen dat ze er niet alleen voor staan. Naar jaarlijkse gewoonte organiseren tal van ziekenhuizen, waaronder ook het AZ Herentals, hartverwarmende activiteiten voor patiënten en spelden medewerkers en bezoekers de gekende gele lintjes op.

In Herentals staan onder meer workshops en verwensessies op het programma, net als een praatcafé. Belle Perez brengt in de voormiddag een bezoekje, Sofie Van Moll in de namiddag.

Elke jaar krijgen bijna 40.000 Vlamingen te horen dat ze kanker hebben. Dat zijn 113 nieuwe patiënten per dag. Vroeg of laat krijgt iedereen rechtstreeks of onrechtstreeks te maken met kanker. Daarom vraagt Kom op tegen Kanker op Dag tegen Kanker medeleven en verbondenheid te tonen met kankerpatiënten en hun omgeving door het gele solidariteitslintje op te spelden.

Ook het AZ Herentals neemt naar jaarlijkse gewoonte deel aan Dag tegen Kanker. Op donderdag 20 oktober kunnen patiënten kiezen uit een waaier aan workshops en verwensessies, zoals pedicure, gelaatsverzorging en relaxatie. Ook zijn er rondleidingen voorzien in de apotheek en op radiologie.

De hele dag door kan je terecht in het praatcafé om, bij een hapje en drankje, lotgenoten en zorgverleners te ontmoeten. In de voormiddag komt Belle Perez langs om de aanwezigen persoonlijk een hart onder de riem te steken. Sofie Van Moll brengt in de namiddag een bezoekje.

Voor de organisatie van deze dag kan het ziekenhuis rekenen op de medewerking van talloze personeelsleden, vrijwilligers en bedrijven.

Meer dan 100 Vlaamse en Brusselse ziekenhuizen en zorginstellingen nemen deel aan Dag tegen Kanker. Een overzicht van alle activiteiten vindt u op www.dagtegenkanker.be. Via deze website kunt u ook gratis een postkaart laten bezorgen in het ziekenhuis of in de brievenbus van een kankerpatiënt om te laten zien dat die er niet alleen voor staat.

 

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto