U bent hier

Dag tegen Kanker op 17 oktober in AZ Turnhout

Turnhout regio
15.10.2019 - 15.54u
Door: Mark Jaspers

Op donderdag 17 oktober organiseert Kom op tegen Kanker voor de 20e keer de Dag tegen Kanker. Bijna alle Vlaamse en Brusselse ziekenhuizen leggen hun kankerpatiënten die dag extra in de watten. Ook AZ Turnhout doet mee en organiseert tal van activiteiten. Margriet Hermans komt langs om onze kankerpatiënten een extra hart onder de riem te steken.

Elk jaar krijgen meer dan 40.000 Vlamingen te horen dat ze kanker hebben. Een vrouw op de vier krijgt de ziekte voor ze 70 jaar is. Bij mannen is dat een op de drie. Hoewel kanker steeds beter kan worden behandeld, overleeft een op de drie de ziekte niet.

Wie kanker wel overleeft, ondervindt vaak nog langdurige gevolgen. Daarom roept Kom op tegen Kanker op de Dag tegen Kanker uitdrukkelijk op om medeleven en verbondenheid te tonen met mensen die kanker hebben (gehad) en hun omgeving.

Het gele lintje verbindt iedereen in de strijd tegen kanker

Tijdens de Dag tegen Kanker vatten honderden vrijwilligers post in ziekenhuizen om bezoekers het gele lintje als teken van solidariteit op te spelden. De personeelsleden van ziekenhuizen dragen die dag ook het gele lintje, net als personeelsleden van tal van lokale overheden.

En ook zorgorganisaties zoals het Wit-Gele Kruis, Familiehulp, Solidariteit voor het Gezin ... tonen zich solidair. Kom op tegen Kanker zal donderdag een foto van het gele lintje op sociale media posten. Mensen kunnen die post delen en zo ook online hun solidariteit betuigen.

Hartverwarmende activiteiten en Margriet Hermans in AZ Turnhout

Ieder jaar spannen medewerkers en vrijwilligers van AZ Turnhout zich in om onze patiënten tijdens de Dag tegen Kanker extra in de watten te leggen. Het ziekenhuis organiseert tal van activiteiten zoals verwensessies met massage, stijladvies, en relaxatie.

Er zijn ook verschillende workshops waar innerlijke rust, je goed in je vel voelen en lekker eten centraal staan. Op campus Sint-Elisabeth komt Margriet Hermans even langs om te praten en steun te betuigen aan onze kankerpatiënten.

Op beide campussen zijn koffiehoekjes voorzien waar Kom op Tegen Kanker-vrijwilligers klaar staan voor een babbel. Het volledig overzicht van de activiteiten in AZ Turnhout staat op www.azturnhout.be.

imageMeer nieuws

Nieuwtjes schepencollege Heist-op-den-Berg

Heist op den Berg 15.11.2019 - 09.41u

Nationale en Provinciale Voetbalwedstrijden dit weekend

Nationale en Provinciale Voetbalwedstrijden dit weekend
Kempen regio | Neteland | Provincie Antwerpen 14.11.2019 - 19.30u

Sluikstorter van bierblikjes gevat : Schriekenaar ontmaskert

Heist op den Berg 14.11.2019 - 19.29u

Drie winnende energieburgerbewegingen komen uit de provincie Antwerpen

Drie winnende energieburgerbewegingen komen uit de provincie Antwerpen
Herentals | Kempen regio | Turnhout regio | Westerlo 14.11.2019 - 19.22u

Voorbeeldig Geel bezoekt Ten Aard

Voorbeeldig Geel bezoekt Ten Aard
Geel 14.11.2019 - 19.09u

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto