Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Dag Tegen Kanker in Ziekenhuis Geel : 'Kanker draag je niet alleen'

AZ Geel

De derde donderdag van de maand oktober staat traditioneel in het teken van Dag Tegen Kanker. Kom op tegen Kanker organiseert deze dag ondertussen al voor de 23e keer.

Ook Ziekenhuis Geel draagt een steentje bij met een namiddag vol activiteiten voor de oncologische patiënten.

Het oncoteam van Ziekenhuis Geel heeft een uitgebreid programma voor de ambulante en opgenomen patiënten op poten gezet. “We willen onze patiënten vandaag een hart onder de riem steken en even alle zorgen doen vergeten. Door corona moesten we de Dag Tegen Kanker de afgelopen twee jaar noodgedwongen wat beperkter invullen. We zijn blij dat we vandaag weer een volwaardig programma kunnen voorzien”, zegt Nadia Vanbosch, hoofdverpleegkundige oncologisch daghospitaal Ziekenhuis Geel.

Naast een gezellige babbel en een lekker hapje en drankje kunnen de patiënten doorlopend genieten van een gratis handmassage. Er is ook een professionele fotograaf aanwezig die mooie portretfoto’s maakt. Op voorhand konden de patiënten zich ook aanmelden voor een gelaatsverzorging, haar-of hoofdverzorging of een make-up workshop. “Ik heb kanker gekregen tijdens de coronaperiode en vandaag was de eerste keer dat ik de kans kreeg om lotgenoten te ontmoeten en te leren kennen. Het is een zeer mooi initiatief!”, vertelt Karin Van Assche, kankerpatiënt in behandeling.

De namiddag wordt ook muzikaal opgeluisterd. Charmezanger Luc Van Meeuwen geeft een optreden en ook de Geelse meidengroep Petticoat komt langs. “Het is als Ziekenhuis Geel heel fijn om onze kankerpatiënten ook eens op een andere manier te mogen verzorgen. Het doet extra deugd om ze hiervan te zien genieten”, zegt Dr. De Samblanx, diensthoofd hematologie-oncologie Ziekenhuis Geel.

In de inkomhal van het ziekenhuis delen vrijwilligers de traditionele gele lintjes uit aan iedere bezoeker. Dit gele lintje staat ondertussen symbool voor de strijd tegen kanker. Iedereen die het opspeldt, toont aan de oncologische patiënten en hun naasten dat ze er niet alleen voor staan.  Foto's J. Gadeyne/NNieuws.

Over Ziekenhuis Geel

Ziekenhuis Geel is een regionaal ziekenhuis dat een waaier van diensten aanbiedt. Het ziekenhuis telt 300 bedden en is jaarlijks goed voor 125.000 raadplegingen, 45.000 opnames (inclusief dagopnames), 14.000 chirurgische ingrepen, 370.000  technische onderzoeken, 3 miljoen labo-analyses en 22.000 patiënten op spoed.

Daarnaast huisvest het ziekenhuis ook het bekende Revalidatiecentrum Kempen, één van de grootste en best uitgeruste revalidatiecentra van het land.  www.ziekenhuisgeel.be

AZ Geel

Deel dit artikel