U bent hier

Dag van de Academies: steAm

Herentals
11.02.2020 - 16.01u
Door: Lex Verellen

Tijdens de Dag van de Academies op zaterdag 15 februari 2020 van 10 tot 18 uur zet de kunstacademie van Herentals haar deuren open. In de verschillende ateliers kan men studenten aan het werk zien en zelf deelnemen aan een workshops.

Ook voor kinderen zijn er verschillende gratis doe-het-zelf activiteiten.

Steampunk en robots zetten de toon

Studenten lieten zich inspireren door Steampunk. De term verwijst naar de verhalen die zich afspelen in een tijd dat stoomkracht nog de belangrijkste krachtbron was (meestal de 19e eeuw). Deze sciencefictionverhalen bevatten vaak futuristische uitvindingen en machines.

De beeldhouwers en enkele kinderateliers bricoleerden levensgrote robots. Spectaculair in formaat en verbeelding is een bijzonder kleurrijk sciencefiction schilderij van wel 2 bij 5 m!

Oude machines met hun radertjes en tandwielen stonden model voor tekeningen en grafisch werk. Er wordt die dag door kinderen een bewegende robot gebouwd die men zal programmeren om tekeningen uit te voeren.

Papieroven

Het atelier keramiek bouwt een heuse papieroven in openlucht. De werking en het uitzicht van de oven is als een vulkaan met veel rook ontwikkelingen en is fascinerend om zien!

In het academie-café kunt u in goed gezelschap stoom komen afblazen.

Dag van de Academies: 15 Februari van 10u tot 18u - Stedelijke Academie voor Beeldende Kunst, Markgravenstraat 89, Herentals Tel. 014/28.51.55

academie.beeldende.kunst@herentals.be  http://www.herentals.be/academie/kunstacademie http://www.facebook.com/academie.herentals

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto