Op vrijdag 17 oktober is het Dag van de Jeugdbeweging! Over heel Vlaanderen worden jongeren bedankt die zich jaar in jaar uit inzetten om kinderen en jongeren een onvergetelijke tijd te bezorgen. In Heist-op-den-Berg is dat niet anders. Daarom voorzien de jeugdraad en jeugddienst van Heist-op-den-Berg die dag een ontbijt aan het station en het torengebouw. Alle leden en leiding in jeugdbewegingskledij kunnen vanaf 7 uur komen ontbijten.

Vanaf 11.55 uur kunnen jongeren picknicken op de berghelling en smullen van huisbereide soep. Er wordt ook een optreden georganiseerd als promo voor ‘The Boxz’ (staande pop- en rockconcerten in het cultuurcentrum). Tijdens dit optreden zullen jongeren warm gemaakt worden om zich te engageren voor de Boxz-optredens.

’s Avonds organiseren jeugddienst en jeugdraad opnieuw een zoekspel, dit jaar onder de naam ‘Waar is Kelly nu weer?’. Jongeren die deelnemen, verzamelen om 19 uur aan het cultuurcentrum en gaan op zoek naar de verstopplaats van de schepen van Jeugd, Kelly Van Tendeloo. De groep die de verstopplaats als eerste ontdekt, wint een frietkot voor zijn/haar vereniging, afdeling of vriendengroep. Dit spel wordt georganiseerd in samenwerking met Radio Apollo (106.8 FM). Als je wil deelnemen, moet je dit op voorhand laten weten via jeugdconsulent@jeugddienstheist.be.

Jeugddienst en jeugdraad doen tijdens de Dag van de Jeugdbeweging mee aan de 11.11.11.-actie ‘Sorry is niet genoeg’, de campagne tegen voedselverspilling.