Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Dag van de Jeugdbeweging : lekker ontbijt in De Zwaan

Mol

Vandaag zakte een 1.000-tal kinderen en jongeren af naar De Zwaan voor de Dag van de Jeugdbeweging. Uitgedost in hun jeugdbewegingsuniform werden ze er getrakteerd op een gratis ontbijt. Daarnaast werden  475 ontbijtpakketjes verdeeld aan de jeugdlokalen van Rauw, Ezaart, Millegem en Sluis.

Met dit initiatief wil Mol de vele jongeren bedanken voor hun enthousiaste en vrijwillige inzet binnen het jeugdwerk. Nieuw dit jaar waren de vele brooddozen en drinkbekers die ze zelf meebrachten om zo de afvalberg tijdens het ontbijt te verminderen.

Elke week trekken duizenden kinderen en jongeren naar hun jeugdbeweging. Ze brengen er hun vrije tijd door en maken er vrienden voor het leven. Dat vieren we op de Dag van de Jeugdbeweging. Leiding, leden en vrijwilligers tonen die dag trots dat ze bij de jeugdbeweging zijn. Zo hopen ze andere jongeren warm te maken om zich bij een jeugdbeweging aan te sluiten.

Dag van de Jeugdbeweging

De ‘Dag van de Jeugdbeweging’ is een moment van samenhorigheid, over de jeugdbewegingsgrenzen heen (Chirojeugd Vlaanderen, Evangelisch Jeugdverbond, FOS Open Scouting, IJD, Jeugd Rode Kruis, JNM, KLJ, KSA en Scouts en Gidsen Vlaanderen). Maar het is vooral ook een dag vol plezier, spel en feest.

Vrijdag 21 oktober worden honderden acties en evenementen georganiseerd, verspreid over heel Vlaanderen en Brussel. In onze gemeente is het gratis ontbijt op de ‘Dag van de Jeugdbeweging’ al meer dan 15 jaar een traditie.'

Dank aan de gulle handelaars

Het ontbijt kon gratis uitgedeeld worden dankzij de gulle Molse handelaars die al dit lekkers sponsorden. Wat overbleef brengen we naar Ons Huis, een vereniging waar armen het woord nemen. Samen met andere armoedebestrijdingsverenigingen gaan ze voor een meer menswaardig bestaan voor wie in armoede leeft.

Mol

Deel dit artikel