Op zondag 21 september organiseren Boerenbond en Landelijke Gilden weer de ‘Dag van de Landbouw’. Tientallen bedrijfsleiders gunnen je dan, samen met hun familie, graag een blik op hun werk, producten en het leven op hun land- en tuinbouwbedrijven. Het thema is ‘Ontdek van heel dichtbij hoe het echt werkt’.

De ‘Dag van de Landbouw’ is al meer dan 30 jaar een succesformule. Elk jaar trekken tienduizenden mensen erop uit om kennis te maken met de moderne land- en tuinbouw. Met het thema ‘Ontdek van heel dichtbij hoe het werkt’ willen de organisatoren, iedereen weer wat dichter bij de land- en tuinbouw brengen. Op de deelnemende bedrijven kan je zien hoe het er dagelijks aan toe gaat. 
We zijn de laatste jaren wat vervreemd geraakt van de moderne landbouw en een evenement als dit helpt het tij te keren. We komen vaker met landbouwproducten in contact dan we zelf denken. De sector ligt vooral aan de basis van onze voeding, maar zorgt ook steeds meer voor de productie van vezels en biobrandstoffen en voor heel wat recreatiemogelijkheden. De land- en tuinbouwsector is daarenboven verrassend innovatief. Ontdek op ‘Dag van de Landbouw’ de moderne technologie die in de sector gebruikt wordt.

Landelijke Gilden en Boerenbond organiseren dit evenement elk jaar, op de derde zondag van september. Het is een ideale uitstap voor het hele gezin. Het aanbod is zeer gevarieerd. Sommige deelnemende bedrijven liggen op fietsafstand van elkaar, ideaal om meerdere bedrijven op een dag te bezoeken. 

In elke Vlaamse provincie
Overal in Vlaanderen wordt de ‘Dag van de Landbouw’ uitbundig gevierd. In elke provincie werden zorgvuldig een aantal bedrijven geselecteerd. Zo leren de bezoekers de veelzijdige Vlaamse land- en tuinbouwsector kennen. Zowat alle (deel)sectoren komen aan bod: akkerbouw, groente- en fruitteelt, melk - en vleesvee, en pluimvee en varkens. Ook sierteeltbedrijven openen hun deuren. Er is voor iedereen wat wils!

Praktisch

Op zondag 21 september kan je in heel Vlaanderen een bezoekje brengen aan tientallen land- en tuinbouwbedrijven. Een uitgebreid overzicht van alle deelnemende bedrijven, gerangschikt per provincie, vind je op www.dagvandelandbouw.be.