Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Dag van de leerkracht in dé onderwijsgemeente bij uitstek : Vorselaar

Vorselaar is hét onderwijsdorp van Vlaanderen. In de gemeentemonitor van de Vlaamse overheid bleek opnieuw dat Vorselaar de hoogste score behaalde van alle 300 Vlaamse gemeenten op onderwijs. Dat bleek eerder, in 2018, ook al in een gemeenterapport van VTM.

Het aantal leerlingen en leerkrachten in Vorselaar bedraagt 50% van het totale aantal inwoners. We zijn dus ook -per capita- het grootste onderwijsdorp van Vlaanderen. De dag van de leerkracht wordt hier dus elk jaar wel gevierd. De leerkrachten en scholen verdienen dat.

Dit jaar is er dezelfde dag ook een mooi initiatief bij Thomas More: de boekvoorstelling "The joy of teaching" (om 19u30), nog een product dat ontstaan is naar aanleiding van de viering van 200 jaar “Zusters der Christelijke Scholen Vorselaar” … de plaats waar veel van het onderwijs is ontstaan. Het kan dus niet treffender zijn.

Zoals elk jaar nodigen Thomas More hogeschool, het Kardinaal Van Roey-instituut, de basisscholen en de gemeente alle leerkrachten (inclusief administratief en technisch personeel) en u als pers uit voor een gratis ontbijt ter gelegenheid van de ‘Dag van de leerkracht’. Deze keer vindt dat leuke (en lekkere) netwerkmoment plaats onder de grote tent centraal op het domein van het Kardinaal Van Roey-instituut (Mgr. Donchelei, Vorselaar).

Deel dit artikel