Op zaterdag 17 oktober gaat er speciale aandacht naar trage wegen en hun belang. Dit jaar werd tijdens de lockdown heel duidelijk hoe belangrijk het is om ook in je buurt langs rustige wegen te kunnen wandelen of fietsen.

Op deze Dag van de Trage Weg laten we je, in samenwerking met KWB, de trage wegen van deelgemeente Wiekevorst ontdekken met een wandeling van ongeveer 6 km.

Je wandelt vanuit het centrum richting Klein Scherpenheuvel en keert langs mooie padjes terug. Je zal versteld staan hoe weinig je in het verkeer komt tijdens de wandeling.

Onderweg kom je via infoborden meer te weten over trage wegen en de recente herinrichting van de drempelloze dorpskern. Wie nog vragen heeft, kan die stellen na de wandeling. Het lokale bestuur biedt de deelnemers na de wandeling een soepje en een drankje aan.

Door de coronamaatregelen pakken we het dit jaar anders aan. We gaan niet in groep met een gids op stap, maar je wandelt met mensen uit je eigen bubbel.

Je kan vertrekken tussen 9 en 13 uur aan de parochiezaal van Wiekevorst (Dorp 23). Per tijdslot van 15 minuten mogen 20 deelnemers vertrekken.
Deelnemen is gratis, maar vooraf inschrijven is wel verplicht.

Praktische informatie wandeling
- Wanneer: zaterdag 17 oktober tussen 9 en 13 uur
- Vertrek: parochiezaal, Dorp 23 in Wiekevorst
- Afstand: 6 km
- Vooraf inschrijven is verplicht via 015 25 15 82 of toerisme@heist-op-den-berg.be

Foto: Leo Saelen