Op zondag 24 november gonst de Geelse Campus van bedrijvigheid. De opleidingen van Thomas More en van KU Leuven organiseren op de Dag van de Wetenschap een hele reeks interessante, spannende en plezante workshops, demo's en doe-activiteiten in labo's, skills labs, ateliers en leslokalen. Een deel van het aanbod is op kindermaat gesneden! Voor wetenschappers van 5 tot 85.

Maak kennis met onze passie voor wetenschap en technologie

Op de Dag van de Wetenschap kan jong en oud in heel Vlaanderen actief kennismaken met wetenschappen en technologie. Ook de onderzoekers, docenten en studenten van Thomas More en van KU Leuven tonen graag hun passie voor wetenschap en technologie.

Op de campus in Geel bieden ze een hele reeks interessante, spannende en plezante activiteiten aan in labo's, skills labs, ateliers en leslokalen. De collega's van WiWeTer zorgen bovendien voor een aantal activiteiten, die op kindermaat gesneden zijn. Ook in cocoon2440, de co-working-, co-creation- en ondernemerschapsruimte van KU Leuven Campus Geel in de Stationsstraat, staan er heel wat boeiende activiteiten op het programma.

Een greep uit het aanbod

• Ben jij in balans?

Kom testen hoe goed jij in evenwicht bent. We zoeken jouw zwaartepunt op, en bekijken hoe stabiel je staat en wanneer je uit balans raakt. Hoe gaan acrobaten op een evenwichtskoord hiermee om? En mensen die water op hun hoofd dragen? We zoeken het samen uit!

• De wondere wereld van... Beton!

Stap af van de plastiek en... waan je in de wereld van beton! Ga aan de slag met de ingrediënten, laat je inspireren door de creaties van de 3D-betonprinter en ga naar huis met je eigen betonnen creatie.

• Game je mee? 'Place a block'

Ken je het spel 'Minecraft'? Ook in dit gelijkaardige spel moet je inventief en creatief zijn bij het plaatsen van de blokken en het navigeren in de virtuele wereld. Geraak jij tot bij de uitgang?

• Drones: de robot van de 21ste eeuw

Dankzij de ontwikkeling van compacte batterij-technologie, is de opmars van lichte, onbemande luchtvaartuigen niet meer te stoppen. Sinds de eeuwwisseling worden ze ingezet in een toenemend aantal taken, gaande van verkenningsvluchten tot het opmeten van terreinen en gebouwen. Deze opstelling demonstreert de basiscomponenten van een drone of quadcopter. Aan de hand van enkele prototypes worden de basisvereisten van een luchtwaardig toestel besproken.

• Innovation Academy

Dertien studenten Industriële Ingenieurswetenschappen in de Voedingsindustrie stellen hun nieuw ontwikkelde, innovatieve voedingsmiddelen met een beperkte ecologische impact voor. Kom proeven en geef jouw mening. De studenten nemen deze commentaren graag mee in de verdere ontwikkeling van hun producten.

• Het volledige aanbod vindt u via deze link

Praktisch
• Dag van de Wetenschap | www.dagvandewetenschap.be
• Zondag 24 november 2019 van 10 tot 17 uur
• Campus Geel cocoon2440
Kleinhoefstraat 4 Stationsstraat 24
2440 Geel 2440 Geel