Dagopvang CADO Herentals neemt deel aan de dag van de zorg op zondag 15 maart. Tussen 10 en 17u kan je kennismaken met de dagopvang die sinds oktober 2018 open is. CADO vind je in een mooie open ruimte van het vroegere woonzorgcentrum Sint-Anna (Vorselaarsebaan 1).

CADO staat voor Collectieve Autonome Dagopvang

'Ouderen, zorgbehoevenden en mensen met dementie krijgen er zorg op maat', zegt Anja Schellens, coördinator CADO.  'Dankzij de opvang hebben mantelzorgers even tijd voor zichzelf terwijl hun partner, familielid, buur of vriend ... goed verzorgd wordt. Dit maakt het mogelijk dat mensen langer thuis kunnen blijven wonen.

Ook wie zich eenzaam voelt en graag wat gezelschap heeft, is welkom.

De cliënten brengen er een gezellige dag of enkele uren door in een warme, huiselijke sfeer. "In onze dagopvang gaan we uit van ieders persoonlijke behoeften en mogelijkheden en bieden activiteiten aan in groep of individueel: kaarten, knutselen, wandelen, samen koken, de krant lezen, gezelschapspelen, een uitstap maken of gewoon gezellig koffiekletsen zijn allemaal mogelijkheden',

CADO is van maandag tot en met vrijdag geopend van 9u tot 16u30. Je kan er een hele dag vertoeven, maar je kan er evengoed voor een paar uurtjes terecht in de voor- of namiddag.

De zorgkundigen, Sophie, Marlies en Hilde staan garant voor een goede begeleiding.
De prijs voor de opvang bedraagt €3,50 per uur.
Het middagmaal kost €4,00.

Je kan vrijblijvend een kijkje nemen op de opendeurdag op zondag 15 maart tijdens de dag van de zorg. U bent meer dan welkom en dit bij een lekkere tas koffie en een stukje cake.'

Voor meer informatie : coördinator Anja Schellens (gsm 0474/550924).

Johan Temmerman / foto's Sophie Van den Bliek / Nnieuws.