Budgetinzicht Kempen, de Verenigingen Waar Armen het Woord Nemen (Ons Huis  en De Fakkel) en de lokale KWB-verenigingen slaan de handen in elkaar voor een  grote sensibiliseringsactie. Het doel is om de bevolking te sensibiliseren tegen de gevaren van “gemakkelijke kredieten” en schuldoverlast. Dit in het kader van de Dag Zonder Krediet..

Concreet vinden er twee acties plaats op zondag 1 december van 08u00 tot 12u00:◦

Zondagsmarkt Mol, Rondplein en Corbiestraat

Zondagsmarkt Herentals, Augustijnenlaan

Waarom?

We merken een duidelijk stijgend aantal schuldendossiers. De schuldhulpverlening raakt overbevraagd en kan de dossiers steeds moeilijker bijhouden. Om de stijgende vraag aan te pakken willen we inzetten op schuldpreventie.

Zo willen we voorkomen dat cliënten in complexe schuldendossiers terecht komen. Via deze sensibiliseringsactie willen we enerzijds de burger wapenen tegen schulden en anderzijds voorkomen dat budget- en schuldproblemen escaleren.

Wat gaan we dan precies doen? Over de sensibiliseringsactie zelf kunnen we nog weinig zeggen, omdat we het verrassingseffect willen behouden. Een tipje van de sluier? Tijdens onze acties laten we de burger (in de straat) 'in de val lopen'. Door zulke acties komen mensen immers het beste tot inzicht. Nadien wordt er uiteraard ook meer informatie over de gevaren van “gemakkelijke kredieten” en het voorkomen van schuldoverlast.